5 камаран на седмицата: Атанас Атанасов

0

Професия/ Работа? Работя в един от мобилните оператори, като оперативен контрол на търговската ни мрежа.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Атанас Атанасов, на 34г. съм. Родният ми град е Сливен, но живея в София от 2004г., когато бях приет да уча в УНСС. Там завърших специалност Маркетинг. Характерно за мен е активният начин на живот и с радост участвам в различни инициативи – спортни и обществени. Освен да бягам, обичам да посещавам фитнес зала, също практикувам и бадминтон. Като кауза приемам екологията и се опитвам да насочвам вниманието на колкото се може повече хора към мислене и действия в тази посока. Опазването на околната среда, както разумното и отговорно използване на природните ресурси е един от най-важните проблеми на съвремието ни.  И в тази връзка, любимото ми превозно средство в града е велосипедът, с който съм почти навсякъде.

От кога бягаш? По бягането се запалих в студентските си години. Това беше най-лесният и евтин начин да спортуваш. Събирахме се два пъти седмично, предимно вечерно време по 2-3 приятели да „въртим“ обиколки на пистата на НСА, естествено след това разпускахме с по бира. С годините бягането се превърна в навик и с изключение на няколко къси периода (поради здравословни причини) продължавам да го практикувам. Работата ми е свързана с много чести пътувания в страната, това обаче не ми пречи  винаги да нося в багажа маратонките и екипа. Напротив,  дори ми дава възможност да бягам на невероятни места в България. Морските градини на Варна и Бургас са ми едни от любимите места за тичане.

Какво ти харесва в 5kmrun? Няма да изненадам никого, като кажа че всичко ми харесва. При първите си бягания с 5kmrun, бях много изненадан и възхитен от високото ниво на организация, с което вече съм свикнал :). Чувството за общност между  участниците е нещото, което ми допада. Емоцията, която изпитвам всеки път минути преди старта – безценно (както се казваше в една реклама). Стремежа за развитие и надграждане на 5kmrun през годините, също се усеща и ми харесва.

Как 5kmrun промени твоето бягане? На първо място бих посочил запознанства с нови хора и обмяната на опит. Успях да стана по дисциплиниран бегач. Преценявам по лесно възможностите и формата, в която се намирам.   Развих и спортна злоба, като всеки път следя постиженията си и се стремя да подобрявам резултатите. Не на последно място и факта, че свикнах да бягам сутрин, преди това съм тичал предимно вечер. Уикендът е много по пълноценен след сутрешното бягане в събота.

Какво мислиш за доброволчеството?  Мисля, че всеки човек е длъжен да отделя не само средства, но и част от времето си за такива начинания. Винаги, когато мога подкрепям инициативите на 5kmrun и се радвам, че вече има и традиции в това.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не мисля, че мога да променя нещо в положителна насока за следващото бягане. Аз лично бих искал да има повече вечерни бягания, на различни трасета в София. Давам си сметка обаче колко трудна е тази организация и се примирявам с едното  за годинатаJ.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Като лично постижение мога да посоча, миналогодишното си участие на Софийския маратон, което ми беше и първия маратон. До преди 2 години никога не съм си и мислил, че ще се запиша за такова състезание (и то напълно доброволно :)). Подготовката, която направих и най-вече самото състезание, бяха истинско предизвикателство и ценен житейски урок за мен. Преминаването на финала беше един от най-запомнящите се моменти .  Голяма роля за това участие имаше и 5kmrun, където се роди и идеята да пробвам. Надявам се съботните бягания да ме вдъхновяват за още и дори по смели предизвикателства. Със сигурност тази година ще повторя участието, като обмислям и състезание в чужбина.

XL Плана 2019

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Смешна случка имам при първото бягане в Борисовата градина. Предварително бях разучавал маршрута, но въпреки това го обърках на самото бягане в събота. Смешно беше, че успях да повлека и 4-5 човека със себе си, които бягаха след мен. Групата предвождана от мен избягахме едни допълнителни 400-500 метра и със сигурност никой не си подобри рекорда :). За щастие вече имам няколко бягания и това не може да се случи отново.

Благодарим ти Насо за това интервю, успех.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР