5 камаран на седмицата: Борислав Бумбаров

0

Професия/ Работа? Работя в компания доставчик на телекомуникационно оборудване като Инженер-продажби

Представи се, кажи нещо за себе си? Обичам да пътувам, да чета, опитвам се да съм по-малко работохолик ; )

От кога бягаш? Като малък много тичах, даже постоянно : ) – до училище и обратно, но после дълги години нищо не съм спортувал освен обикновен планински туризъм. От 2012 започнах с колеги да участваме в организирани масови (фирмено-отборни) бягания като на Софийския маратон на „малките“ дистанции. През лятото на 2013 открих „5кмрън“, пак заради колеги, и много ми хареса идеята и оттогава се старая да съм редовен, макар да имам и периоди на дълги „липси“. Скоро стигнах 100 те.

Какво ти харесва в 5kmrun? Организацията е прекрасна, а на всичко отгоре и доброволна. Имаш възможност ако искаш да се регистрираш напълно безплатно и да следиш цялата история на представянето ти през годините „онлайн“. Всички участници са много положително настроени, което обяснява защо постоянно нови хора са привлечени. И това е пътя по който много хора са заразени за движението и спорта. А имам и толкова много примери за хора около мен, които преди 3 години едва са си представяли, че ще избягат 5 км, а сега не спират с маратоните по света 😉

Как 5kmrun промени твоето бягане? Запознах се с толкова много и различни хора, които ги обединява ентусиазъм да правят нещо заедно, да се опитват да бъдат редовни и/или да си подобряват постиженията. Бързо започнах да пробвам по-дълги дистанции, XL с трите „размера“ е много добър вариант за постепенно израстване. И така до първия ми цял класически маратон миналата година.

Какво мислиш за доброволчеството? Много добра идея, мисля че всеки трябва да мине по този път рано или късно, аз засега само веднъж – на детското бягане.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Няколкото неща, които съм си мислил навремето вече са реалност, примерно като бягане в обратна посока, бягане в Западен парк, т.н. – Браво на организаторите!

Личен успех или постижение с което се гордееш? Затова, че постепенно успях без много професионална подготовка, но с редовно и постепенно увеличаване (с годините) на дистанциите да измина цял маратон миналата година!

Май никой не знае, че аз нищо не тренирам през седмицата, а само идвам в съботите (това май не трябваше да го казвам : ))

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Това се случи мисля още през първата година – 2013. Във въпросната събота ставам сънен (в последния момент) и бързам с всичка сила до Южния, където с голяма изненада намирам пълна “празнота”: няма никой – ни бегачи, ни организация, ни пионки и т.н. Гледам часовника – денят е събота, часът е 9 и две !? Бях толкова много изненадан, че ми отне поне 2-3 минути докато се сетя, че за първи път се налагаше заради някакви събития в Южния парк в София да се „премести“ бягането в събота в Западен парк. Макар да бяхме предупредени от рано през имейл бюлетина : ))…. Е, избягах си „по traseto“ 5те км и мислено си представях всички останали в Западния.

Благодарим Боби за това интервю. За твоя радост, риск да попаднеш в подобна ситуация „Южен – Западен“, вече не съществува… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)