5 камаран на седмицата: Боряна Сугарева

0

Професия/ Работа? Завършила съм Медицински университет – София специалност Стоматология. Работя дентален лекар. Зъболекар.

Представи се, кажи нещо за себе си? Родена съм в София. Завършила съм  Френската езикова гимназия „Алфонс де Ламартин” в София. Много обичам да спортувам и да пътешествам. Обичам да ходя на планина, да спя на палатка, да плувам. Карам много добре ски и сноуборд. Като студентка бях в отбора по ски на Медицинския университет. Другата ми страст е ученето на чужди езици.

Имам две деца- Гергана и Константин. И двамата спортуват, участвали са на няколко маратона на дистанция 10 км, но все още не са идвали на 5kmrun.

От кога бягаш? Започнах да бягам от есента на 2018 година. Първоначално по 2-3 км и така участвах в Софийския маратон на дистанцията 10 км. Много ми хареса! Затова продължих с тренировките самостоятелно и участията по бегачески състезания. Същата есен дори отидох чак до Атина, за да участвам на дистанцията 5 км по време на Атинския маратон! Пробягах ги без ходене и почивки и гордо си взех медала! Тогава това ми се струваше голямо постижение!

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? За 5 кмrun научих от Александър Благоев – нашият Капитан на отбор Джедаи, и съм му много благодарна. Той ме доведе в Западен парк през декември 2019 година и от тогава  не пропускам съботното бягане. За тези две зими сме бягали и в дъжд, и в сняг, и при -15 градуса – никога не бих пропуснала бягането поради лоши атмосферни условия. След всяко бягане се чувствам по-силна, още по-мотивирана и калена! А  няколко пъти съм се прибирала  и доста кална!

На съботните бягания и на XL-бяганията се запознах  с много добри бегачи, хора с опит, пробягали успешно много маратони, и това също ми действа мотивиращо и зареждащо.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5кмrun e наистина много повече от бягане. Намерих нови приятели. В началото бягах само по един път седмично на съботното бягане, но сега тренирам и през седмицата. Благодарение на 5kmrun започнах да бягам редовно и повече.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Бих искала да пробягам едно Selfie на Хавайските острови, или на Канарските, че са по-близо. Или пък в Перу, а защо не в Тибет.

А планирам нещо по-осъществимо  към момента. Другата седмица ще участвам на дистанцията полумаратон в Охрид. Трасето минава през Стария град, покрай Самуиловата крепост и голямата част е покрай брега на езерото. Засега изглежда аз и децата ми сме единствените българи в стартовия  списък.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Според мен организацията е много добра. Харесват ми томболите, зимно време топлият чай e много приятен. Очаквам с нетърпение ЮБЗ голям шлем – струва ми се, че ще е много интересно.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Безспорно най-голямото ми и единствено (засега!)  постижение в бягането е 3то място на дистанцията полумаратон Варна 2020 г. във възрастовата категория.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Беше миналото лято. Явно бях тичала по-бързо от обикновено и след финала на поляната в Западен парк Митко (той си знае) се приближи към мен и ме попита дали си имам отбор. С идеята да ме включи в неговия. Но това предложение бе чуто и от Капитана на нашия отбор, който авторитетно се намеси и съвсем сериозно отговори вместо мен на Митко, че лично  държи състезателните ми права. И трансферът не се осъществи.

Благодарим ти Боряна за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)