5 камаран на седмицата: Валентин Войнов

0

Професия/ Работа? Шофьор съм карам части за Мерцедес от Германия

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте аз съм Валентин на 38 (ужас кога станаха толково?) от София, последните 12 години най-вече работата ми е свързана с пътувания из цяла Европа, което е свързано с много разнообразие и най вече не спирни приключения.

От кога бягаш? Може би в началото на 2016, един приятел някак успя да ме убеди колко е полезно да бягаш и понеже бях с наднормено тегло (20 кг от сегашната форма) реших, че няма какво да губя и така леко по леко за 1 година успях да ги сваля тези килограми, което автоматично ме направи и “гладен” за повече бягане.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun?  В началото на 2017 беше първото ми 5кмрън, за което разбрах съвсем случайно от интернет. Стори ми се интересно и най вече пълно с хора, които знаеха много за самото бягане, и бях изненадан, че още първия път успях, да си бия времето с над 4 мин – шок и удоволствие!

Така не след дълго ми беше и първото ми ХЛ на Камбаните и то на 15 км дистанция която никога не бях минавал преди това никога няма да го забравя, понеже си спомням, че още в самото начало трябваше да се преодолее река която няма как да прескочиш а трябва да газиш в нея и аз разбира се, спрях пред нея и се замислих дали, да не се върна обратно, но като по опитните видях как скачат и изчезват напред и аз ги последвах и от този ден насетне, никога не съм се замислял 🙂 скачам с рогата напред пък после му мисля 🙂

Как 5kmrun промени твоето бягане? За мен 5 кмрън винаги е нещо специално, именно там в Южния се запознах с много хора с който се сприятелих и заедно започнахме да бягаме и откриваме колко всъщност може да е красиво и разнообразно бягането, и също така да разбирам, че няма такова нещо като граници за километри винаги можеш още и още,самото бягане колкото и да е изглежда монотонно и скучно за някои така и ти помага да преодоляваш с воля почти всичко и в ежедневието, както и разбира се физически се чувстваш доста добре!!

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? За мой късмет имам удоволствието да бягам на много красиви места из цял свят което прави разнообразно и никога не ми омръзва, и все пак любимо място си остава езерото на Панчарево!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Организацията и идеята на 5 кмрън е повече от идеална и нищо не бих променил,единствено ми се иска да има един фотограф който за запечатва както трябва страхотната атмосфера

Личен успех или постижение с което се гордееш? Няма как да не споделя и това, че благодарение на 5 кмрън успях да мина дистанцията за 18:36, просто понякога хората които бягат там са толкова отдадени, че ти без да се усетиш започваш да летиш покрай тях 🙂 

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Защото лятото не ми стигаше само съботното бягане и за това все успявах да накарам още няколко души, да ходим и в неделя на 5кмрън Благоевград 🙂

Благодарим ти Вальо за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)