5 камаран на седмицата: Валентин Вълканов

0

Професия/ Работа? В момента не работя, но гледам да помагам на треньора си Димитър Янакиев с каквото мога както и той на мен, за да се подготвим за предстоящите състезания.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Валентин Тихомиров Вълканов от град Варна на 20 г. роден на 13.03.2000 г. Уча в Техническия университет Варна. Тренирам лека атлетика в спортен клуб Тангра(Варна).

От кога бягаш и как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Реших да започна да бягам на 5кмрън, благодарение на моят треньор Димитър Янакиев. Той ми каза да опитам защото искаше да види дали мога да издържа едно цяло 5км на един път на високо темпо. Мотивацията да започна да бягам на 5те км е защото искам да видя колко максимално мога да сваля времето си като до момента неофициално имам 16:14 мин. Следващата мотивация е, че искам да постигна добри резултати на състезанията на асфалт, и също така тези 5км влияят много добре на тренировъчният ми процес като обем + скорост.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5те км освен, че това мероприятие ми промени техниката, психиката, тялото и какво ли не още, което целим. Тези 5км ми дадоха много запознанства, приятели, хубава компания, конкуренция, мотивация да бягам по-бързо защото повечето от 5км искат да прогресирам напред с резултатите си.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Планувам да пробягам едно 5кмрън селфи в град Варна с всичките си приятели.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Ако аз бях главния организатор бих променил някой неща. Например на старт финала да има всякакви витамини и минерали, вода, Енерджи стартчета, магнезий, калций, желязо, енергийни блокчета и така. Или за първите 3ма финиширали да има малки награди.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Моите постижения не са чак толкова много, но най-много се гордея със сребърния си медал от националния шампионат за мъже и жени на 3000м с препятствия и като допълнение бих добавил и бронзовия си медал от балканското първенство по планинско бягане юноши старша възраст в Румъния ( Кампулунг молдовенеск ).

За мен е достатъчно, че хората които спортуват и се занимават със спорт ме подкрепят и ме поздравяват за успехите.

Бих се гордял ако много повече хора се занимават с всякакъв вид спорт или използват хубавата възможност да излизат примерно да бягат или да ходят в парковете или на лостове, фитнеси и още много видове спортни занятия да си организират. Много ще се радвам ако България прогресира във всякакъв вид спорт защото държавата ни заслужава да отиде на европейски ,световни и олимпийски състезания, както е било преди време. Участвал съм на много благотворителни бягания организирани от 5км рън свързани в цел да помогнем на деца нуждаещи се от средства, за да ги спасим от болестите, които не са заслужили.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Един ден, когато бяхме на лагер в националната спортна база в Белмекен, аз и още две момичета, карахме ски (писалки) в гората до късно следобед. Всичко си беше нормално тихо и спокойно, но почна да се стъмнява, а ние бяхме на 4км от базата. Почнахме да се връщаме и оставаха още 1.5 км до базата и докато карахме видяхме следи от няколко вълци, две минути  по късно нагоре по планината видяхме на 20-30 метра от нас един доста голям вълк и се стреснахме до такава степен, че първо се вцепенихме и после с пълна газ тръгнахме към хотела, аз хем бях изплашен и ми беше смешно защото паднах на няколко пъти по лице, но за другите не знам как са били. Важното е, че се прибрахме невредими. И тогава разбрах, че вълк друг вълк (тоест мен) не напада.

Благодарим ти Вальо, че сподели с нас в това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)