5 камаран на седмицата: Валери Мечев

0

Професия/ Работа? По професия съм инженер лесовъд, но съм работил само три години по специалноста си. Повече от 20 години работя в сферата на недвиживите имоти. Започнах с посредничество при покупко-продажба, в последствие  със строителсво и предприемачество, а днес с управление и поддръжка.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 53 години, женен с три момичета (двете вече пораснали и самостоятелни). Живеем и пътуваме между София и Банско повече от 10 години. С жена ми обичаме да пътуваме.   

От кога бягаш? Активно спортувах между 13–14 си години. Тренирах ски бягане в гр. Банско,но сняг има само няколко месецa, а през останалото  време се набляга на бягането. Бягал съм на стадион, в планината, по полски пътища и по морския бряг  до 20 км. Особено ми допадаше в Пирин. После спрях активния спорт, но продължавах да бягам и търсих бягането, като вид терапия. Така открих и 5kmrun. Една събота в Южния парк. Включих се и пробягах своите първи 5 км.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми организацията, масовия старт, състезателния дух. Харесва ми възможността да бягаш с хора, които имат желанието да го правят. Бягането е най-достъпния спорт и е хубаво, че може да се практикува целогодишно и навсякаде. Харесвам начина да бягам с много хора. Общия старт, всеки поема своето темпо.Бягаш с група, но си сам със своте възможности ,мисли,пулс и дишане. Опиташ да се прикрепиш към някой и да подържаш неговия ритъм. понякога успяваш, но в повечето случай не. Харесва ми финалния спринт, когото давам всичко от себе си и накрая финала, усещането, че си успял и този път. Състезанието всеки път с другите, но и сам със себе си. Да подобриш своето време, да ускориш ритъма си.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Вече бягам за време ,не просто бягане, а състезание.Научавам всеки път нещо ново. Всеки има своя стил, но и се опитва да подобри нещо при седващото си бягане. Сега съм по уверен и  вече мога да пробягам доста повече от 5 км. Пробвах се на няколко старта на ХL средна дистанция, а имам и два финала на полумаратона.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброворлчеството е важно, за да го има 5kmrun. Аз лично не съм бил доброволец с изключение на едно детско бягане, когато се включех преди старта. Благодарен съм на всички хора, които го правят.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Организацията е много добра. Харесвам бягането с кауза. Може би, ще е интересно да има старт, в който всеки може да избере посоката на бягане сам. Така някъде по средата ще се разминем с бягащите в обратната посока и ще финишираме заедно.

 Личен успех или постижение с което се гордееш?  Поставям си постояни цели, които гоня. През изминалата година успях да бягам по всички трасета на 5kmrun в България.Така съчитавам пътуване, почивка и бягане. А е и начин да пробваш ново трасе и някъкво предизвикателсто, нещо като голям шлем. Може би ще го пробвам и извън България ,някъде където има организирано 5kmrun. Личен успех е, че успях да падна под 22 минути, а в края на годината направих и своя 100тен финал. Следващата ми цел е да завърша маратон.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?  В началните ми бягания получих крампа и не можах да финиширам, отказах се. След известно време травмата ми се появи отново преди финала ,пробвах да бягам настрани и надзад и разрбах, че при станично бягане не усещам болката. Така и финишрах , бягайки станично. А ето и още едно предложение, старт на странично бягане!

Благодарим ти Валери за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР