5 камаран на седмицата: Ваня Славчева

0

Професия/ Работа? Брокер на недвижими имоти в агенция Мирела.

sn3

Представи се, кажи нещо за себе си? На 35 години съм. От Хасково съм, а в София живея от 17 години. По образование съм филолог. Осем години се занимавах с журналистика, а от 1 година с недвижими имоти, което ми е много по-интересно.

От кога бягаш? Започнах преди 7 години. Всъщност, до 28-годишна възраст изобщо не спортувах и това сега отчитам като голяма своя грешка. И така – реших, че ще тичам за здраве. Отидох на стадион Раковски и направих 2 км , най-много 2.5 км да са били. На другия ден имах ужасна мускулна треска и едва ходех, като това продължи цяла седмица. Когато мъката отмина, пак отидох и така постепенно увеличавах километрите, докато в един момент не се задоволявах с тренировка под 10 км.

Това харесвам в бягането –  ако си постоянен, виждаш как тялото ти може много повече, отколкото си мислел, че  е възможно! От време на време се случва на бягане да се запозная с някой и да ми каже „О, аз те познавам – ти си момичето, което върти обиколки на Раковски“ 🙂

sn1

Какво ти харесва в 5kmrun? На първо място възможността всяка събота да бягаш с 200 човека и то много усмихнати и позитивни хора. Харесва ми и дистанцията, защото е постижима за всеки. Дори и да е лошо времето или да си начинаещ – 5 км ще се избягат. Впоследствие идва желанието да подобриш личното си време. Само който не е пробвал, само той не се е запалил!

1911693_1000906369934962_7974571376531482715_n

Как 5kmrun промени твоето бягане? Внася постоянство. Дори и през работната седмица да не съм имала време, знам че съботните 5км са ми гарантирани.  Пропускам само в много редки случаи. Ако съм на работа си нося раница с дрехи и от там – направо на оглед.

Какво мислиш за доброволчеството? Много благодаря на доброволците! Аз съм била само два пъти, защото желанието за бягане винаги надделява, но все си казвам, че трябва да съм доброволец по-често.

541511_759509170741351_905141583_n

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Всичко е перфектно. Няма какво да променям.

Какво представлява Успехът за теб? Успехът е да си поставяш цели и да ги постигаш, да се подобряваш постоянно.

sn5

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не съм имала някакви куриозни случки. Много е забавно зимата, когато голяма част от трасето е заледено и ако успееш да финишираш без падане се счита за успех. Със сигурност ще помня и как веднъж изтървах старта. Тичах от Манастирски ливади до парка, но не успях да стигна навреме и когато дойдох, другите вече минаваха от другата страна на алеята, където ги аплодирате. Стартирах си сама и вече гледам да съм по-организирана събота сутрин и да не закъснявам 🙂

sn4

Благодарим ти Ваня за това интервю. Mакар и с някое закъснение, към днешна дата 118 участия на 5kmrun си е наистина достойно! Поздравления за теб от целия екип 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)