5 камаран на седмицата: Весела Пенчева

0

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Весела, на  46 год., от София съм, имам две страхотни момчета, на 13 и 21 години.

Работя вече цяла вечност в Централен депозитар. Там намерих най-добрите колеги, с които станахме много добри приятели. Всъщност съм инженер, но никога не съм се занимавала с това, което съм завършила в университета.

От кога бягаш? Винаги съм харесвала бягането. Още като ученичка понякога излизахме с приятели да бягаме в парка до вкъщи, но много рядко. После живота ме завъртя, ангажиментите около децата и никога не оставаше време за мен.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Докато разбрах съвсем случайно за 5kmrun, предимно карах колело. Обиколила съм доста места в България и извън нея с колелото. За първото ми бягане бях доста притеснена и помолих мъжа ми да дойде с мен за кураж. Слава Богу всичко мина добре, не се подхлъзнах, не паднах, не се загубих, а финиширах :)) и така започна новата страница в живота ми.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun не промени моето бягане, а промени всичко, което е било до сега като навици. Вече всички от семейството ми знаят, че ако някъде се пътува в събота, то трябва да стане след като изтичам 5 км в Южния парк, за което съм им изключително благодарна.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Общо взето където и да отида винаги има място за маратонките ми и докато всички все още спят рано сутринта, аз излизам да направя задължителните 5 км. Ако е някъде на морето съм най-щастлива.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Не знам какво бих променила в нещо, което е така добре измислено, реализирано и функциониращо. Поздравления за организаторите, за тяхната всеотдайност и постоянство.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Не съм от бързите, все пак на тези години не мога да искам кой знае какво. Пожелавам си да съм здрава и да мога да участвам на 5 км още много години. За съжаление в повечето случаи съм все сама, но в съботите се запознах с нови хора и намерих нови приятели, с които ни свързва бягането.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Най-смешното нещо според мен съм самата аз, и как понякога едвам не припадам някъде по трасето.

За първи път, когато се реши да  дойде с мен малкия ми син си мислих, че нещо се е случило с него, защото все не идваше на финала и тръгнах да го търся. Сега няма и година след това и вече е значително по-бърз от мен и все ме пита дали му се сърдя че ме е изпреварил.

Пожелавам на организаторите и на всички участници и почитатели на 5kmrun много здраве и много избягани километри и през Новата година!

Благодарим ти Весе за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)