5 камаран на седмицата: Весела Стоянова

0

Професия/ Работа? В момента съм щастливо безработна от няколко дни, иначе последните години работя като доставчик на храна с колело. Иначе по образование съм сладкарка.

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Весела на 27 г. от гр. София.  Завършила съм Сладкарски техникум – производство на сладкарски изделия, но откакто се помня спортувам за това и работа в последните години е повече спорт.  Спортувам от както се помня още на 3-4г съм обичала топката. Смея да твърдя, че до 18-19г възраст аз не можех без топка. Тренирах футбол в различни отбори мъжки и женски в продължение на 16г до към 18-19г. После се запалих по катерене в зала след един курс, но не след дълго се отказах поради липса на втори човек. Така започнах да бягам за да си поддържам формата и така вече 8-9г. Както казват нещо временно става постоянно. 😊

От кога бягаш? Някъде от втората половина на 2012г тогава излизах по паркове с приятели и си правехме кросове.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Ами мисля, че от Facebook, разбрах за 5kmrun Южен Парк. Спомням си че доста дълго време отлагах да дойда да бягам с 5kmrun, може би година.  Сега се сещам, че аз знаех от самото начало – създаването на 5kmrun. Един ден си казах стига отлагане – дай да отида на 5kmrun Южен парк. Така на 14.06.2013 стартирах с 5kmrun.

Мисля, че в началото правехте тренировки през седмицата с Петър Петров вечерни и покрай тях също се надъхах да дойда, плюс следенето онлайн. Много ми хареса/ва атмосферата преди и след самото бягане. Стартираш с още много съмишленици и професионални атлети и можеш да взимаш пример от тях. Едно от нещата което ме задържа в бягането и на 5kmrun e състезателния характер. Факта, че стартирам и бягам за време много ме мотивира да се раздам и  да дойда пак, да се подобря или да задържа нивото. Всъщност след 4г бягане по паркове реших да пусна първия си Half Maraton във Варна през 2017г от тогава до днес пускам минимум по 5 състезания годишно. Всъщност тази година са много повече към двайсетина. За мен 5kmrun, са мини състезания. 😊 На моето първо бягане помня, че си бях поставила за цел винаги да съм зад някой бегач за да не объркам трасето, защото  съм голям талант в загубването.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Станах постоянна, започнах да бягам целенасочено и ставам все по точна – да съм навреме за старта. Постоянно си подобрявам времето за 5км.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? 5kmrun Selfie бягам навсякъде. В последната година много обичам да бягам в планината или гората. Планирам да е в Борисовата градина в гората или Витоша.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Всичко е много добре организирано и почти не се сещам. Може би бих добавила навес за багаж, когато вали да не се мокри.  Маркировката особено на ХL 5kmrun.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с това, че съм себе си такава каквато съм, радвам се, че и до днес продължавам да тренирам – да изграждам ума, тялото и да калявам психиката си. Най важното научих се каквото и да става никога не се отказвам, продължавам и завършвам.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? След толкова много стартове на 5kmrun, все още съм склонна да се загубя някъде из трасето в Южен парк. Както казах голям талант съм загубването. 😊

Благодарим ти Весе, че сподели с нас в това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)