5 камаран на седмицата: Виктория Владимирова

0

Професия/ Работа?  Ученичка в 11 клас, с интензивно изучаване на испански език в едно от известните училища в София.

Представи се, кажи нещо за себе си? Преди точно 17 години, родителите са ми дали името Виктория, което в буквален смисъл означава победа. По ирония на съдбата, именно  „победа“ е  думата, която най-добре ме описва, тъй като винаги съм се стремяла да постигам целите си.  Родом съм от София, но от няколко години  не само, че обикнах, но и се пристрастих,  към един често посещаван от мен  и  също толкова прекрасен град , а именно Пловдив.

Като цяло съм лъчезарна, винаги с широка усмивка и всичко приемаща с лекота, но най-вече съм човек на разнообразието, който винаги се е стремял да опитва нови неща. Практикувала съм най-различни видове спорт, но преди няколко години се спрях на трите  спорта, към които постепенно се пристрастих, а именно тенис на корт, фитнес  и естествено джогинг . 🙂 Също така, обожавам и планинските бягания, които винаги са  ме зареждали с много енергия.

От кога бягаш? Първите  стъпки към бягането ги направих, когато бях на 15 години, по идея на кръстницата ми,  на която съм и адски благодарна, за това, че ме накара да заобичам  този вид спорт. Даже си спомням, къде точно бяха  първите ми опити за тичане – в една градинка, доста близо до Гребна база, Пловдив. Признавам си, че първоначално ми се виждаше доста трудно и дори невъзможно бягането, но постепенно започнах да увеличавам дистанциите си, с което започнах и все повече да си вярвам.

Какво ти харесва в 5kmrun? Атмосферата, емоциите, усмихнатите хора и най-вече, чувството  да си част от общност, в която хората са също толкова луди като теб , та да са готови да тичат във всякакви метеорологични  условия.  Но най-вече ми харесва това, че всички бегачи сме обединени с една цел,а именно  да се забавляваме. 🙂

Как 5kmrun промени твоето бягане? Станах по-постоянна, не само в бягането, но и  като цяло в спорта. До преди да започна да бягам в 5kmrun, тичах много рядко, бих казала, че даже бях на път да се откажа, но когато 5kmrun се появи в живота ми, станах доста по-организирана. Съвсем друго е чувството да знаеш, че всяка събота точно в 10.00 ч. (09.00ч.,лятно време), ти трябва да бъдеш на старта, готов да надмогнеш собствените си възможности. В последствие се промени много и начина ми на тичане, издръжливостта, дишането, техниката. За мен е невероятно, как за 1 година и половина, от почти тромавото ми бягане- от 36 мин., на дистанция от 5 км, паднах  под 27мин.

Какво мислиш за доброволчеството? Възхищавам  се, не само на  всеотдайността, която проявяват доброволците в организацията на 5kmrun , но и за  настроението, което ни създават всяка събота сутрин. Все още не съм била част от екипа им, поради надделяващото ми желание повече да бягам и да постигам резултати, но силно  се надявам в най-скоро време да разбера какво е да си  от другата страна, а именно да помагам в подготовката на едно, наистина прекрасно състезание- 5kmrun.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Абсолютно нищо, защото организацията е просто невероятна. Винаги съм се замисляла, за това, колко е трудно да си Главен организатор и колко усилия трябва да положиш, за да направиш едно бягане, не само  добре организирано, но и в същото време бегачите да се забавляват истински. Единствено мога да съм благодарна и да предам моите адмирации към всички Главни организатори в градовете, които се провеждат бяганията на 5kmrun – София, Пловдив, Варна и Бургас.

Какво представлява Успехът за теб? В  шеговит план, бих казала, че си е чист успех да препишеш на тест, без учителят да те хване, така де, всеки един ученик го е правил. 😀 Но сериозно, за мен успехът  се крие в това, да правиш хората щастливи, без да искаш нищо в замяна. Освен това, да постигнеш целите си, да реализираш мечтите си и нещо повече,  да превъзмогнеш собствените си възможности, да видиш хората, които обичаш, че са живи и здрави – това за мен е най-големият успех.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Случи се, не толкова далечното лято на 2015г., когато аз и Георги, решихме да бягаме заедно в Парк Лаута . Спомням си, че беше една, наистина много гореща събота сутрин, в която почти не можеше да се диша, поради високите температури.  С  Гопето( добре познатият на всички ни, прякор на Георги), бяхме абсолютно сигурни, че това ще е денят, в който и аз, и той ще поставим рекорд, но уви. По ирония на съдбата, точно след  2км., си изкълчих глезена, но въпреки това не се отказах и продължих да бягам, поради големия си инат. 🙂 Макар и да завършихме предпоследни, с доста несполучливо  за нас време, през цялото бягане се забавлявахме адски много и изпитахме доста положителни емоции, за които си спомняме и до ден днешен.

Вики благодарим ти за това интервю, бъди все така свежа и чаровна млада дама:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)