5 камаран на седмицата: Виктор Атанасов

0

Професия/ Работа? QA Engineer- инженер по качеството в софтуерна компания

Представи се, кажи нещо за себе си? Роден съм в Стара Загора но живея в София от около 20 години с няколко прекъсвания в полза на страната и чужбина 😊 Обичам да съм на път и да спортувам – основно карам колело обиколил съм доста от България и някои места извън страната с колелото харесва ми да тренирам и във фитнес залата.

От кога бягаш? От около 5-6 години, използвах го за загрявка във фитнеса но след като започнах да тичам навън се превърна в една от основните ми тренировки и на закрито, когато е кофти времето навън.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? За 5 камаран ме зариби Цецо преди 3-4 години, като ме видя да се мъча на една пътека във фитнеса и ми каза, че има някакво бягане/събитие всяка събота сутрин в парка, което било много приятно,  хората били готини и че тука няма достатъчно въздух да тичам. При което аз реших да пробвам, въпреки че не мислех че ще успея да изтичам „цели 5 километра“ но в последствие ми се стори доста приятно, като натоварване а поддръжката и приятелската атмосфера от страна на останалите участници в бягането влияе доста положително и че разстоянието не се усеща.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Преди да започна да тичам на 5kmrun в тренировката ми влизаше около 10 минути бягане колкото да се раздвижа. След всяко бягане в събота сутрин усетих, че имам енергия за целия ден и реших да тичам и в други дни от седмицата за да се чувствам по-добре през деня. А ако се случи да тичам привечер помага за по-добър сън. А освен това, когато 5 камран стане част от живота не ти пречи да станеш в почивния си ден рано и да тичаш в сняг, дъжд или минусови температури.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie?

В района на Ардино-Момчиловци-Смилян там ми е и любимото място за каране на колело – въобще из целите Родопи ми се струва че би било готино.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не знам какво може да се промени в нещо което и така си е перфектно 😊

Личен успех или постижение с което се гордееш? Свалих времето за което избягвам 5км с около 7-8 минути в рамките на 9 месеца въпреки че заради тази пандемия малко се объркаха нещата но се надявам скоро пак да си подобря формата и дори да намаля времето с още няколко минути. Също така успях да привлека поне трима участници в 5камаран 😊

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания Веднъж през зимата отидох на бягането в Южен парк с час по-рано (с лятното време за стартиране) и се учудих че няма никакви хора добре че Жоро беше вече там да ме светене какво съм сбъркал и да ме прати да си доспя в къщи 😊

Благодарим ти Вики за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)