5 камаран на седмицата: Владимир Цветанов

0

Професия/ Работа? Мениджър на проекти за временна заетост и Outsourcing в най-голяма агенция за подбор на персонал в България.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Владимир Цветанов, на малко над Христовата възраст съм. Щастливо женен и горд баща на почти 6 годишен палавник. Една от най-големите мотивации в живота ми е спорта, а в тичането преоткрих себе си и намерих точно онова така важно нещо, което едновременно те изгражда и те мотивира ежедневно да бъдеш по-добър от вчера. Обожавам да ходя в планината и това е мястото, на което се чувствам свободен. А съчетанието на бягане в планината истински ме отпуска и презарежда.

От кога бягаш? От малък се занимавам активно със спорт, тренирал съм футбол и волейбол и тогава бягането беше едно от досадните неща по време на тренировки. Недоумявах защо трябва да се правят между 10 и 15 обиколки на стадион и смело мога да заявя, че тогава мразех да бягам ???? През 2015 беше първото ми участие в 5kmrun и от тогава стана неизменна част от живота ми. Все още не мога да разбера бягам ли от нещо или аз гоня, но е факт, че бягането промени изцяло живота ми.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? На майтап ???? Мой приятел ми предложи да пробвам да участвам в организирано бягане и да се опитам да направя една обиколка на Южния парк. Напълно убеден, че ще се справя, тъй като по това време играех активно футбол в аматьораска футболна лига, застанах на старта, облечен с футболен екип и обувки за футбол, мислейки си колко пък да са 5 км, най-вероятно ще е фасулска работа. След 10 спирания по трасето, пълна загуба на въздух и адска болка в краката, успях да финиширам за 32 минути и да осъзная, че всъщност не съм толкова подготвен, колко си мислех. И така реализирах първото си бягане на 5kmrum. Интересното е, че човекът, който ме довете, тогава бяга за последен път, а за мен това беше само старта на един безкраен маратон.

Как 5kmrun промени твоето бягане? През тези години 5kmrun промени нагласата и мотивацията ми към бягането. Постигнах много от личните цели, които си бях поставил. Показа ми какво е да си част от общност, обединяваща толкова много хора около един общ интерес и създаваща позитивна и приятелска атмосфера. Промени представата ми за бягането и го превърна в неизменна част от моя живот, както лично за мен, така и за цялото ми семейство. Всички до един сме 5kmrun участници и сме истински щастливи, когато бягаме тримата заедно. За сега на 2kmkids run, съвсем скоро и на същинските 5km. Ден, в който не бягам, не е докрай пълноценен. Макар дългите паузи, които съм правил през годините, винаги намирам желание и мотивация да се връщам отново и отново към бягането.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Винаги, където и да пътувам, имам маратонки в раницата и както хората си купуват магнитче за спомен, така аз си вземам поне едно activity в Strava за спомен ????Би било интересно да направя едно бягане в Амазонската джунгла, там все пак мотивацията ще бъде още по-сериозна предвид обкръжаващата среда 😀

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Да има една седмица в месеца, в която да има вечерно бягане и то само за да може организаторите да се наспят поне една събота 😀

Личен успех или постижение с което се гордееш? От известно време започнах да участвам в ултрамаратони и въпреки дистанцията и умората, изтощението и болката, намирам сили в себе си да продължа и да намеря място сред успешно финиширалите. Помня моментите, в които си мислех, че този тип събития са напълно неосъществими за мен от физическа гледна точка, а в момента се превърнаха в събития, които планирам да се случват поне 5,6 пъти в годината.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Една от най-мразовите зимни съботи, в които съм тичал, при температура -15, реших, заедно с един от най-емблематичните участници, Димитрий, да легна гол до кръстта на леда в езерото между 3 и 4 км по трасето. Тогава за пореден път си казах, че човек може всичко, стига да има достатъчно воля и желание. Препоръчвам го на всеки, усещането е невероятно и колкото и странно да звучи, не ми стана студено дори за минута.

Благодарим ти Влади за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)