5 камаран на седмицата: Габриела Белева

0

Професия / Работа? В момента работя като Customer Support Agent, към една трейдинг компания.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Габриела Петкова Белева, на 24 години, от София. През последните няколко години преоткрих много интересни и забавни неща за себе си. Обичам предизвикателствата и всичко ново. През летните дни обичам да плувам и да се гмуркам  надълбоко. А през студените дни се наслаждавам на зимните спортове – карам сноуборд. Но и зиме и лете моето основно хоби си остава едно – бягането ! То ми дава необходимата увереност да повярвам в себе си и ме зарежда с огромно количество позитивна енергия.

От кога бягаш? Стана съвсем случайно. През не толкова далечната 2015 година, заедно с един мой съученик случайно попаднахме на инициативата „Живей активно“, а част от нея включваше и 5-километрово бягане. Осмелихме се да опитаме, а след като разбрахме, че това бягане се провежда всяка събота, то се превърна в неотменна част от нашия уикенд.

С течение на времето, направих една доста дълга пауза от около 5-6 години, през които тичах много рядко. След този период бях попаднала в една малка дупка, а тичането  се превърна в моя истински спасителен пояс. Започнах да тичам отново, този път заедно с Владислав Стоев, всяка сутрин по 10 км. в Западен парк и не пропусках съботните бягания. Това ми помогна много, направи ме доста по уверена и сигурна в себе си! С течение на времето установих, че след като мога да завършвам между 5 и 10 км всеки ден, то значи няма нещо, което да не мога да направя.

В момента продължавам да тичам редовно и вярвам, че това е нещото, което всеки ден ме дърпа напред.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Това е една наистина невероятна организация. Много пъти съм привиквала хора да вземат участие, за да видят и усетят цялата магия на това споделено бягане.

5кмрън ме запозна с много хора, много от които ежедневно ме мотивират със своите успехи. Организацията ми показа, че мога да постигна неща, които преди ми изглеждаха невъзможни. Научи ме да съм много по – дисциплинирана, постоянна и организирана. Но, може би най важното, което ми показа беше, че бягането всъщност е доста забавно, особено когато е споделено.

Смятам, че няма по – добър начин да започнеш съботния ден от това да имаш възможността: да надминеш себе си, да се запознаеш с нови и интересни хора и да се забавляваш. Всичко това те зарежда със страхотна енергия.

Спокойно мога да заявя, че без 5kmrun нямаше да успея да постигна толкова много за 1 година. За което, съм безкрайно благодарна.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5кмрън селфи ? В бягането най – много ми харесва това, че то ми дава безкрайно много свобода. Мога да стана сутринта да си обуя обувките и да отида до където си пожелая. В рамките на 10-15км, разбира се.

Бягам почти всеки ден и много обичам да си разнообразявам трасето. От около 4 месеца живея в кв. Младост и обикновено бягам от вкъщи до Камбаните и обратно. Иска ми се един ден да бягам от вкъщи до връх Църква и обратно. Това са около 20км, което го прави доста постижимо. Може би един ден ще се организирам, ще го направя и ще го споделя с вас !

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променила ? Може би, бих променила малко трасето, веднъж, за разнообразие. Тъй като, предимно бягам в Западен парк, бих го направила да минава през най – високата точка там, или покрай реката.

По принцип, аз съм любител и на нощните бягания, за това бих организирала и повече такива.

Личен успех или постижение, с което се гордееш? Последната една година беше много успешна за мен. Успях да завърша образованието си – бакалавър „Информационни технологии в туризма“, бакалавър „Информационни технологии“ и магистър „Бизнес и административни информационни технологии и комуникации“. Всичко това, тъй като ги следвах заедно.

Считам за голямо постижение факта, че през този период не се отказах от спорта и продължавах да тичам. Така закрих този сезон с много успешно финиширани маратони като:  Трявна ултра 78км, Витоша 100, Орехово ултра, маратона в Амстердам и много други.

Коя е най – смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Аз съм човек, които по принцип изпитва доста голям страх от змии. На едно от съботните бягания, някъде към края на 3-ти и началото на 4-ти километър видях змия. Толкова се изплаших, че побегнах с всички сили напред към финала, с викове и крясъци. Мисля че, тогава си поставих рекордно време за изминат километър. Адреналина е голямо нещо 😀

Благодарим ти Габи за това, че сподели за нас в това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)