5 камаран на седмицата: Георги Атанасов

0

Професия/ Работа? Работя като електроинженер в строителна компания.

Представи се, кажи нещо за себе си? Както казах, аз съм електроинженер, работя по цял ден на стол и бюро, малко е монотонна от към динамика, но пък за сметка на това самата среда и денят ми е много динамичен. Другите две хобита освен бягането са ми футбол (преди играех редовно, вече само го гледам на живо и по телевизията) и пивоварството ха-ха, голям ценител съм на бирата.

От кога бягаш? Преди две години – две години и половина правих опити да бягам, но тогава не успях да се запаля. Бягах сам и нещо не ми се получи. Миналата есен почнах да тичам пак и мога да кажа, че се запалих много и бягането ми влезна под кожата благодарение на 5kmrun и приятелската атмосфера там.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? От много приятели бях чувал за 5kmrun, че е супер забавно и емоцията е била много хубава и носи много позитиви. Бях направил 3-4 бягания от по 2-3-5 км предишната седмица преди първото ми бягане на 5kmrun и бях много развълнуван на самия старт. След това мое първо бягане усетих, че това е новата ми страст.

Както казах бях чувал само позитиви за 5kmrun и емоцията която се създава всяка събота сутрин. Иначе започнах малко на шега да бягам, защото разказвах на моята приятелка за мой разговор с колега, който е бягал на маратони (асфалтови и планински) и тя ме „поряза“ с думите „Е ти с твоите колена не можеш да бягаш на дълги разстояния, след всеки мач като се прибереш казваш, че те болят коленете и глезените, след леко бутане или ритане“. И си казах, че може би трябва да променя нещо, за да ми заякнат краката и ставите.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Възпита у мен едно постоянство и амбиция за подобряване на времето ми. Също така 5kmrun ме срещна с много приятели, които ми дават ценни насоки и съвети за по-успешно бягане.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Определено ми се иска да бягам докато се любувам на северното сияние, също така ми се струват добри дестинации фиордите или някой остров.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Хммм, труден въпрос. Да си призная не мисля, че има какво да променя, организирано е по чудесен начин.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Пояснение към въпроса: Освен – Постигната цел, Обществено признание, Одобрение, Прослава, Степен на овладяване на знания и тн, може също и нещо на пръв поглед маловажно, но пък ценностно за теб и твоите лични разбирания за живота и кариерата…  (не посочвай трети лица – деца, родители или близки с които се гордееш:)

Това, с което се гордея най – много е смелостта, която придобих с бягането. Открих, че с упоритост и тренировки може да постигнеш всичко (макар и любителски).

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не мога да се сетя за някоя конкретна ситуация, но всяка събота винаги е супер забавно и пада голям смях с приятелите като застанем на старта, постоянно има някакви сериозни шеги.

Благдарим ти Георги за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)