5 камаран на седмицата: Георги Георгиев

0

Професия/ Работа? Работя в Био България – фирмата, която от почти десет години е на пазара на храни с марката Harmonica. Стараем се да предлагаме чиста, автентична, био  храна, произведена с внимание и грижа към хората и природата.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 43 години съм. Имам 11-годишен син. Завършил съм психология, но не съм работил по специалността си. В свободното си време обичам да съм сред природата, за предпочитане с приятели. Обичам музиката, четенето. Вярвам в любовта.

10556423_924899500868983_2060204132492257630_n

От кога бягаш? Като ученик открих, че средните дистанции ми допадат най-много. Вечер тичахме с приятели на стадиона в родния ми квартал. След това в казармата също тичах редовно и после спрях за 20 години. Миналата пролет с Harmonica участвах на едно състезание в Панчарево на 10 км, но видях голям зор. И малко след това продължих с 5kmrun.

Как разбра за 5kmrun.bg? Съвсем случайно, попаднах на някаква новина за Вас в интернет, не помня в кой сайт. Разказах на моя приятел и колега Емо и той даже бяга преди мен, бях зает тази събота. След това постепенно се присъединиха още и още колеги. През зимата раздавахме био чай Sonnentor за всички бегачи в Южния парк, емоцията беше страхотна. Много ми харесват изнесените бягания на XLkmrun. През това лято тичах в Бургас и Пловдив, някоя петъчна вечер ще хвана влака за Варна, за да пробвам трасето и там:)

1503329_783439501681651_1227372422_n

(Тази снимка е на сутринта след миналогодишното ни коледно парти, което продължи в караоке бар и завърши по светло. И с по-малко от 2 часа сън бяхме на линия в парка, тичахме и след това раздавахме чай.)

Какво ти харесва в 5kmrun? Идеята е чудесна, организираното бягане привлича все повече и повече хора и това ме радва. Харесва ми това, че има подробна статистика в сайта, че измисляте всякакви интересни начини да направите бягането още по-привлекателно. Но най-важното си остава емоцията от срещата със стари и нови приятели – тя е на първо място. Хората са много позитивни, зареждат те с енергия за седмица напред. Просто няма как да ставаш в събота в 8 сутринта, за да тичаш, и да си кофти човек.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Бягането ми просто се рестартира с 5kmrun, преоткрих го. Добави се и състезателният елемент – не толкова с останалите бегачи, колкото със собственото постижение.

Какво мислиш за доброволчеството? Отнасям се с огромен респект към всички хора които се включват в доброволчески инициативи. Самият аз го правя всеки път, когато ми е възможно.

1483235_10203248204106926_788835401006246669_n

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Конкретно за следващата седмица бих дал специални награди за тичащите с най-оригинални костюми на Дядо Коледа и Снежанка.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Всяко бягане в парка е празник за душата.

Жорка благодарим за това интервю, както и за ароматния чай, с който ни стплятe всякa събота в Южния парк…

5kmrun:)

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)