5 камаран на седмицата: Георги Карагьозов

0

Професия/ Работа? Застраховател на индустриално имущество, машини, строителни обекти, електронно оборудване и възобновяеми енергийни източници.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Георги, на 34 години, от София. Занимавам се къде по-активно, къде не, с най-различни спортове и активности на открито (т.нар. Outdoor) – тенис на корт, баскетбол, волейбол, плуване, ски туринг, пещернячество, планинарство, туристически каякинг, риболов и най-вероятно пропускам нещо.

От кога бягаш? Целенасочено бягам от лятото на 2019 г., иначе бягам от както се помня, тъй като винаги съм бил спортна натура и още от училище се занимавах с най-различни спортове, всички свързани с бягане под една или друга форма.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? В края на 2019 г. мой много близък приятел, който живее и работи в чужбина и който преди няколко години се запали по триатлона, се беше прибрал за коледните празници и предложи компанията да се включим в последното за годината съботно бягане в Южния парк за раздвижване. След това разбрах, че бягания се провеждат и в Западен парк, който ми е много по-удобен като локация и започнах да се включвам на бяганията там.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи ме много по-постоянен, мотивира ме да подобрявам представянето си, да тренирам по-усърдно и съответно да открия бяганията на по-дълги дистанции.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? До момента не се бях замислял по този въпрос, но тъй като съм фен на планинското бягане и си мечтая за пътешествие в Южна Америка, би ми било приятно да запиша Selfie на някое предизвикателно и красиво трасе в Андите и Патагония.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Честно казано не бих променил абсолютно нищо. Съботните бягания винаги са били перфектно организирани!

Личен успех или постижение с което се гордееш? Не ми се ще да използвам думата „гордея“. По-скоро бих казал че съм щастлив, че съм имал възможността до момента да се докосна до подземните красоти на някои от най-дългите и най-дълбоките пещери в България и да изкача не малко планински върхове в България и чужбина, като най-личните сред тях са Гросглокнер (Австрия), Триглав (Словения), Гран Парадизо (Италия) и най-високата точка на Алпите – Мон Блан по изключително красивия и панорамен, а на места и техничен маршрут от Егюи дю Миди през Мон Блан дю Такюл и Мон Муди. И също така съм щастлив, че съм част от една малка, но изключително сплотена и борбена неправителствена организация – Сдружение „Балканка“, с които абсолютно доброволно и безвъзмездно, отделяйки от личното си време и финанси, се опитваме да спасим от пълно унищожение най-ценното нещо, което можем да оставим на децата ни – природа на България и в частност реките ѝ.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Съботните бягания винаги са забавни, но най-забавната за мен случка свързана с 5kmrun се случи на работното ми място. 🙂 Есента на 2020 г. си смених работодателя и при получаване на паролата за системите на новото място с изненада установих, че тя е свързана с 5kmrun. Цяла седмица се чудих кой е отговорен за това, докато на съботното бягане в Западен, Жоро (главният виновник за случването на 5kmrun в Западен парк) ме попита, след като финиширах, дали ми харесва новата парола и дали ще я сменя, и съответно разбрах, че вече сме колеги със Светльо (другото главно действащо лице отговорно за бяганията в Западен). 🙂

И накрая бих искал да благодаря на всички вас – организаторите на 5kmrun, за всичко което правите, за това, че винаги сте позитивни, в добро настроение, давате полезни съвети, оказвате съдействие максимално бързо и въобще давате най-доброто от себе си за всяко едно събитие!

Благодарности и от нас Жорка за споделеното от теб, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)