5 камаран на седмицата: Георги Филев

0

Професия/ Работа? Завършил съм специалност унгарска филология в Софийския университет, както и НСА специалност шахмат и от около 15 г. работя като треньор в шахматен клуб ЦСКА.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 39 г. съм, живея в гр.София, обичам шахмата, спорта, пътуванията и преходите в природата.

От кога бягаш? Бягам от август 2014 г. когато разбрах за 5kmrun като преди това никога не съм бягал.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Научих за 5kmrun от моя приятел и колега, а всъщност и шеф 🙂  Васил Илиев, който ме покани да опитам. Първоначално бях скептично настроен, но все пак отидох да бягам. Трябва да си призная, че тогава (2014г.) не практикувах никаква физическа активност, което от сегашна гледна точка отчитам като сериозна грешка. Това обяснява и факта, че завърших първото си бягане на 5kmrun за 31м и 47сек. след което получих мускулна треска и не можех да мръдна няколко дни 🙂

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun ми помогна и мотивира да продължа да бягам, а и също така да обърна повече внимание на физическата активност в дългосрочен план.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Много харесвам 5kmrun Selfie и се стремя да качвам Selfie всяка седмица, дори и да не успея да дойда на редовните 5км. Бих желал да направя едно 5kmrun Selfie на другия край на земното кълбо, например Австралия или Нова Зеландия.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Считам, че организацията на 5kmrun e отлична и няма нужда от промени, огромни благодарности!

Tи си един от „патроните“ (регулярните дарители) на 5kmrun! Какво те накара да станеш патрон и всеки месец, да изпращаш своя малка сума в подкрепа на 5kmrun? Трябва да оценяваме малките неща в живота. За мен 5kmrun е едно малко голямо нещо и определено смятам, че трябва да се поощри по един или друг начин. Призовавам повече хора да се включат в тази инициатива и да станат патрони на 5kmrun, защото вие го заслужавате. Участниците може и да пропуснат, но организаторите са всяка събота там-на старта 🙂

Личен успех или постижение с което се гордееш? Аз не съм дори посредствен бегач, но съм много доволен, че през 2015 г. успях на постигна личен рекорд на 5kmrun 19:53 на гребната база в Пловдив.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? По-скорошните бегачи на 5kmrun може би не знаят, но през 2014 г. когато аз започнах да бягам имаше табелки по трасето, обозначаващи края на всеки километър. Първото ми бягане беше без абсолютно никакъв усет за дистанцията, та аз вече си мислех, че бягам твърде много и скоро трябва да финиширам. В този момент се появи и табелката за края на първия километър. Като разбрах, че има още цели 4км, по време на бягането хич не ми беше забавно, но пък след като успях да се добера до финала тази случка породи приятни емоции 🙂

Благодарим ти Жорка за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)