5 камаран на седмицата: Гергана Вълкова

0

Професия/ Работа? Преди месец завърших 12. клас в Американския колеж и наесен ще следвам компютърни науки в чужбина.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Гергана Вълкова, на 19 години съм и в момента се наслаждавам на последните безгрижни месеци преди да започна самостоятелния живот като студент. Обичам движението, като съм минала през различни спортове през годините – волейбол, плуване и тенис. Още откакто бях 1. клас съм част от група по народни танци, с която сме посещавали различни фестивали в България и чужбина. Обичам да си похапвам, като имам слабост към сладкото – най-вече тортите. Голям инат съм и доста често оставям всичко за последния момент, но винаги изпълнявам това, което се очаква от мен.

От кога бягаш? Първото ми посещение на 5kmrun беше на 10.08.2013 г., като преди това не бях бягала, освен в часовете по спорт в училище. Следващите 5 години посещавах съботните бягания, но не бях много редовна. От пролетта на 2018 г., обаче станах по-активна и започнах да бягам сама и през седмицата.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Баща ми, Георги, беше разбрал за 5kmrun, понеже живеем много близко до Южния парк. Беше ми казал, че има награда тениска за децата, които направят 10 посещения и една събота отидох с него. След време мои съученици също започнаха да идват на 5kmrun и те ме мотивираха да бъда по-активна.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun като цяло стартира моето бягане и благодарение на това събитие започнах да съм по-постоянна с бяганията си. След известно време, когато станах по-издръжлива, даже започнах да бягам и по-дълги разстояния.

Къде би ти се искало или плануваш да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Всичките ми 5kmrun Selfie бягания досега са от София, затова ще се радвам да имам някое извън столицата (може би близо до морето) или даже извън пределите на България.

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Предполагам е леко клиширан отговор, но наистина не се сещам какво бих променила. Организацията на бяганията е на високо ниво и атмосферата е много приятна. 🙂

Личен успех или постижение, с което се гордееш? През 2019 г. с две приятелки (Ани и Гери) завършихме Витоша 100. Никоя от нас не беше бягала повече от 21 км преди това, така че си беше истинско изпитание – физическо и психическо. Накрая разбрахме, че ние бяхме единствените три завършили девойки във възрастовата категория до 18 години, та даже си разделихме челните позиции.

Също така много ми се искаше да успея да избягам петте километра под 25 минути. Миналото лято успях да изпълня тази цел даже на две трасета: в Южния парк и в Морската градина в Бургас.

Края на лятото, на щафетния маратон Екиден през 2020 г., успяхме да сформираме отбор изцяло с мои съученици и емоциите бяха незабравими.

Като цяло се старая да се гордея и с човека, когото съм.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? За най-смешна не знам, но пък със сигурност едно от любимите ми бягания беше през декември 2020 г., когато беше ,,Коледното хоро”. Досега нямах възможност да присъствам на хорото на 5kmrun, понеже винаги се получаваше то да съвпада с олимпиадата по математика. Миналата година обаче, заради коронавируса, беше отменена за януари месец. Както вече споменах, танцувам народни танци от малка и винаги съм много щастлива, когато ми се отдаде възможност да изиграя някое и друго хоро.

Като за финал: много благодаря за всички усилия, които полагат организаторите на 5kmrun! 🙂

Благодарим ти Гери за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)