5 камаран на седмицата: Гергана и Стоян Александрови

0

Професия/ Работа?

ГА: Бизнес консултант по Качество, Безопасност на Храните и Непрекъснати Подобрения. Инженер-технолог. Управител на Дивас Солюшънс ЕООД.

СА: По професия съм машинист-монтьор на ПСМ (пътни строителни машини). Работя като служител във фирма за логистика и дистрибуция на захарни изделия и бързооборотни стоки. Собственик съм на консултантската ни фирма.

Представи се, кажи нещо за себе си?

ГА: Аз съм майка, сестра, гражданин на света и работя над 20 години с фабрики за храни на място и от разстояние в 25 страни. Експерт съм по международни стандарти по качество и безопасност на храните, 7 години бях единствената българка- регионален член на Глобалният екип по Безопасност на Храните, обучител и 3 години ръководител на международен екип от експерти в Крафт Фуудс/ Монделийз. От година и половина съм консултант. Също танцувам салса, Порт де Брас, рисувам (по-рядко) и се уча на актьорско/ импровизационно майсторство. Танцувала съм 8 години в добруджански ансамбъл „Дунавец“. Родена и израснала съм в семейството на инженер и детска учителка в Силистра.

СА: Обичам да карам колело като често пътувам с него до Владо Тричков и почти всеки ден до работа. В свободното си време започнах да плувам и от над 10 години отглеждам зеленчуци, плодове, декоративни растения и треви в градината ни.  С Гергана имаме сплотено семейство, две будни и щастливи деца. Едно от забавленията ни е да тичаме в събота с 5кмран и новите ни познати в Западен парк, София.

От кога бягаш?

Г.А. Бягах като ученичка по стълбите на „Крепостта“ с приятелки. Бях добра в спринтовете. Първото ми по-сериозно бягане беше на състезание по ориентиране около местността „Памука“, Силистренско. По препоръка на моя приятелка и братовчедка бях избрана да заместя липсващ член на отбора. След като се разбра, че аз картата не я разбирам, а компаса е по-добре да го закача на врата си бях инструктирана за бягам след батковците. Дадох всичко от себе си! Бях толкова горда, че съм стигнала скоростно финала, че трудно осъзнавах виковете на треньора да си намеря друго амплоа, защото съм покрила грешно трасе и съответно провалила отбора му. Явно съм объркала батковците 😉. Като студентка във ВИХВП тичах известно време на стадион „Марица“ в Пловдив.

С.А.: И аз съм въртял, като дете обиколки на стадион „Марица“. Събирахме някакви точки. Като по-голям бягах от часовете по ..Психология- май.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun?

ГА: Сина ни- Симеон пръв започна да бяга от семейството с 5kmrun, покрай момчетата от отбора по футбол. После спря, но ни запозна с Неда и Ники Кленски, които ни запалиха. Неда каза, че понякога имало бонбони или торта на финала, наблегна на подкрепящата среда и че е весело.

СА: Виждах Гергана да се връща доволна от парка и реших и за да опитам. После ми хареса да съм част от инициативата и се увлякох от общия дух. Даже постигнах добро време за мен -28min и 27sec.

Как 5kmrun промени твоето бягане?

ГА: Благодарение на съветите и подкрепата на някои от участниците на 5kmrun вече имам по-добра техника, темпо и желание да работя по скоростта си. Важното за мен беше да стигна до поляната на Западен парк в Събота и от там всичко се случваше естествено. Благодаря на организаторите, спонсорите и на всички участници.

СА: С 5kmrun започнах да бягам за здраве и настроение, а не само след трамвая.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie?

ГА: В Австралия или Нова Зеландия – там не съм била.

СА: Аз не бих искал да ме гони кенгуру и съм по-скромен от Гергана. Бих бягал във Варна или в Бургас -в Морската градина.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил/a?

ГА: За мен всичко е перфектно. Още веднъж ви благодаря! Дерзайте!

СА: Нищо!

Личен успех или постижение с което се гордееш?

ГА: Със Стоян създадохме консултантска компания с международни клиенти и продължаваме да градим бъдеще вече втора година. Освен международният си управленски индустриален опит в хранителната индустрия имам Зелен колан по непрекъснати подобрения &6Сигма както и валидирани знания и опит които прилагам за осигуряване на безопасна храна за милиони хора по света и успешно спомагам за опазването/подобряването на репутацията на партньорите и клиентите ни. На път съм да стана първият треньор за България по Японския метод, изграждащ самостоятелност -Харада (HARADA в превод означава- Аз ще го сбъдна).

СА: Най-големият ми личен успех е, че отказах цигарите и вече от почти 9 години не пуша. Доволен съм, че започнах да спортувам и мога да отделям време за себе си. Уча децата ни на честен труд. Успешно и смело подкрепям Гергана.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?

ГА: Аз се забавлявам на всяко участие. Често ходя ..бързо или тичам на опашката с ветераните от които черпя много опит и мъдрост. Благодаря им! Веднъж докато кротко си бягах изслушах речта на мълчаливият ми съпруг- Стоян по повод на това, че много говоря, че не си подбирам достойно темите, че се бавя ..та тичането ми загубвало смисъл.. и така около 2 минути по отсечката след втория остър завой. Аз съумях за запазя мълчание, а той не издържа и както обикновено ме изпревари. Винаги ми става мило като реши да ме посрещне малко преди финала.

СА: Беше ми безкрайно приятно да се радвам на хорото в чест на Коледа на 18.12.2021. Благодаря ви!

Благодарим ви Гери и Стоян за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)