5 камаран на седмицата: Дафина Станева

0

Професия/ Работа? Специалист логистика

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Дафина Станева, на 33години, имам дъщеря на 5 години, куче на 7години плюс семеен партньор на 36 год 😊 А да, също така в момента съм бременна в пети месец.

От кога бягаш? Започнах да бягам  2-3 месеца след като родих Николчето – лятото на 2017та, за да смъкна бързо килограмите, с  намерението да спра, щом постигна желаната форма.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Така, случайно  в мрежата попаднах на 5кмrun и отидох на първото си бягане в Борисовата градина. Още на първото бягане ме плени атмосферата, енергията и свежите хора  и си казах  „продължавам“.

Започнах да посещавам редовно, доколкото ми позволяваше времето, като  водех с мен цялото семейство за публика. Толкова ми хареса, че отдавна бях забравила, че съм смъкнала килограмите и неусетно 5Kmrun се беше превърнало в част от мен и ежедневието ми, както моето, така и на семейството ми, тъй като всяко излизане в събота се съчетава с часа на сутрешното бягане. Всички ми се чудят как ставам всяка събота и се вдигам от Надежда до Южния парк, вместо да се наспя в почивния ми ден – отговарям им, че веднъж ако дойдат с мен, ще усетят удовлетворяващото чувство, енергията, с която си тръгвам и усмивката на лицето ми абсолютно всеки път.

Както споменах, бременна съм в 5ти месец, даже си спомням на първия ми преглед изрично попитах лекарката дали мога да продължа да бягам. Оттогава след всеки преглед я питам да продължавам ли в същия дух, тъй като се чувствам много добре – съответно мога, въпреки че намалих драстично темпото и финиширам почти последна, но не се отказвам – ДОКАТО МОГА!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи го част от мен, направи го приятно, нямам търпение да дойде събота.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Мотивирана съм да започна и аз Селфи-то, и това ще се случи в Северния парк, където бягам през останалото време.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Всичко е перфектно, не бих променила абсолютно нищо! Достатъчно доказателство сме ние-хората, които се зареждаме всяка събота и ставаме все повече!

Личен успех или постижение с което се гордееш? Личен успех за мен е, че си изградих култура на бягане, на спортуване, което  преди 5KMRUN го нямаше, наистина! Усещам се здрава и съм сигурна, че се дължи на бягането, което пък от своя страна допринася за доброто ми настроение, тонуса на работното място и отношението ми към хората.

БЛАГОДАРЯ ВИ, 5kmrun, ЧЕ ВИ ИМА И ЧЕ МОТИВИРАТЕ ТОЛКОВА ХОРА ДА СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ЗДРАВЕ! СТРАХОТНИ СТЕ!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Спомням си, че реших да пробвам трасето на Западен парк, но паркът беше в ремонт , целия разкопан, кален, не стига, че едвам намерих старта, тъй като за пръв път отивах там, даже  помолих случайни минувачи, които си разхождаха кучето там да ме заведат до старта, който вече беше започнал. И се втурнах по едно нанагорно, без да знам трасето…нямаше никой пред мен през цялото време… накрая тичайки нанякъде, се задаваше едно момиче срещу мен  и я попитах дали знае къде е финалът на 5кмрън и се оказа, че е в обратната посока и да тръгна с нея…. Финиширах де… даже момичето ме пусна да съм предпоследна пред нея 😊

Благодарим ти Дафи за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)