5 камаран на седмицата: Деница Георгиева

0

Професия/ Работа? Софтуерен тестер по професия, кулинарен блогър по призвание.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Деница и винаги се чувствам неудобно да се представям 🙂 На 31 години съм, работя в IT сферата, а през останалото време се подвизавам като блогър зад Healthy with Deni. Преди няколко години бях диагностицирана с автоимунно заболяване и Инсулинова резистентност и тогава ми се наложи да преразгледам изборите в живота си. Промених начина си на хранене и открих спорта, а на скоро издадох и кулинарна книга, в която разказвам как се справям с всичко през последните години.

От кога бягаш? Като малка бягах от часове, но преди 2 години за първи път се записах да бягам на едно организирано събитие. Мислех си, че 5 км няма как да са толкова трудни, дори за напълно неподготвен човек. Е, оказаха се повече от трудни 🙂 Още помня как изкачването в Борисовата ми изкара целият въздух, но пък при спускането си помислих, че не е чак толкова зле. После близах рани доста време преди да се реша отново.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Преди 2 години направих една луда година, в която се съгласявах с всяко предложение, за да преборя някои лични страхове. С 5kmrun вече бяха тичали много мои приятели, и когато ми предложиха да отидем една събота през Март, нямаше как да откажа. От първото ми тичане на 5kmrun съм влюбена в енергията и емоцията, която създават всички хора. Мисля че толкова ти трябва, за да знаеш, че искаш да си част от нея. И в студ и в пек всички хора са там, помагат си, подкрепят се, развиват се. В първите ми бягания това ми помагаше изключително много да не падам духом и да не се отказвам независимо колко пъти ще спра по маршрута. Сега се опитвам да подкрепям по същият начин и новите хора 🙂

Как 5kmrun промени твоето бягане? Започнах да тичам редовно и дори да ми харесва 😀 Не, сериозно, започнах да се интересувам изключително много от движението на тялото, от начина по който се възстановява и подготвя за всякакви спортни предизвикателства. Истински се наслаждавам на усещането след всеки пробяган километър.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Любимите ми места в момента са по горските пътеки, така че, защо не една Железница 🙂 След цялото паважно предизвикателство по време на карантината, не мога да се наситя на зеленината и миризмата на природа. Никоя мотивираща песен не може да замени песните на птиците.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Нищо! Абсолютно нищо. Мога само да си представя колко отговорно е и няма как да не отбележа, че всичко се случва като при наистина добре смазана машина.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Всъщност аз нямам някакви завидни постижения като медали, първи места или купи. Но не и за това тичам. За мен постижение е, че всеки ден се будя с енергия и успявам да изляза да тичам. Постижение е всеки път да съм била малко по-бърза от предното ми тичане. Постижение е да запаля още някой да стане рано в събота и да дойде да тича. Ценя малките неща 🙂

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? О аз всеки път си тръгвам с широка усмивка и леко сърце, но не мога да не отбележа, че изключително се забавлявам да наблюдавам кучетата, които тичат с нас. Любим ми беше един косматко, който се изстреля много бързо в началото, а малко по-късно го видях да лежи в снега, да се дърпа и упорито да отказва да мръдне повече.

За финал искам да кажа на всеки, който се притеснява, но много иска да започне да тича, да дойде без капка колебание. Ще попадне на страхотно място, супер организация и невероятни хора! 🙂

Благодарим ти Дени, че сподели за нас в това интервю, успех! 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)