5 камаран на седмицата: Димитрий Акчарлиев

0

От седмичният бюлетин 13.06.2013 г.

Димитрий Акчарлиев е от новите участници в нашите бягания, но и от хората, които с внушителната си физика не остават незабелязани. Въпреки че миналата събота пробяга 5-те км. за втори път успя да финишира с много добър резултат от 27:06.

Име: Димитрий Акчарлиев

Възраст: 62 г.

Професия: някога пожарникар, сега млад пенсионер

Много добре сте подготвен физически, това означава ли, че винаги сте спортували? Да, може да се каже, въпреки това за мен е по-важна психиката, не толкова физиката.

Да, но те не са ли свързани? Аз мисля, че психиката е на първо място.

Как се поддържа толкова добра физическа форма? Това е начин на живот, начин да виждаш от живота хубавите неща, физиката поддържа духа, но за мен духът е всичко. За да поддържаш физиката трябва да бъдеш последователен и упорит.

От колко време се занимавате с бягане? От много време, може би 25 г. На месец ми се събира пробег от около 30 км. Не съм маниак, против крайностите съм. Все пак да се похваля шест пъти съм пробягал обикалката на Витоша, която е 100 км. Осем пъти съм участвал и финаширал на софийските маратони, които се провеждаха по времето, когато още излизаше вестник „Работническо дело”. Спортът е хубаво нещо!


Освен с бягане с друг спорт занимавате ли се? Правя лицеви опори, мога да направя 100. Набирам се, на тези години мога да направя, ей сега 35 набирания и да плувам 1,5 км. За доброто физическо състояние от значение е и режимът на хранене, освен това аз не пия и не пуша.

Какво Ви донесе бягането? Удоволствие! Най-хубавото на бягането е когато свърши.

За втори път пробягвате 5-те км. с нас. Първият път бяхте в Западния парк, а сега – в Южния. Какво мислите за двете трасета и кое Ви хареса повече? И двете, но в Западния парк е по-трудно бягането, там има голямо изкачване, но след това и голямо спускане. Теренът е по-тежък и трябва да се внимава. Тук (Южния парк) скоростта е по-голяма, красиво е особено с фона на Витоша. Мисля, че все пак Южният парк ми харесва повече.

Какво мислите за нашата инициатива? Фантастична, много ми харесва.

Какво бихте казали на тези, които „нямат време” за спорт? Нека направят така, че да откраднат за себе си поне 20 мин. Да бъдат сред природата, да дишат, да танцуват, а защо не и да бягат.

Интервюто е дело на Любка Георгиева и бе взето на място в Южен парк веднага след финала на 5kmrun 08.06.2013 г.

Снимките са от 2013 – 2014

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)