5 камаран на седмицата: Димитър Борисов

0

Професия/ Работа? Технически сътрудник в Самостоятелна Медико-диагностична лаборатория Кандиларов.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 41 години съм от София, по професия съм инженер геолог. Женен съм и имам прекрасна малка дъщеря, която тича с мен почти всяка събота. Занимавал съм се с плуване и ветроходство, обичам да се катеря по планините и да карам колело, но никога не съм обичал да тичам. Преди около 6-7 години не се движех особено много, бях качил доста килограми. Реших да променя това и започнах с хранителен режим. Скоро след това осъзнах, че няма да стане без допълнителна физическа активност. Така се запознах с бягането и 5km run.

На първото ми бягане

От кога бягаш? Започнах да бягам 2016 година в Южния парк. Преди това никога не бях се занимавал с бягане. Мой много добър приятел ми каза, че е намерил 5km run в интернет и ми предложи да отидем да се пробваме. Така за първи път в живота си се озовах на 12.03.2016 г на старта в Южния. Още с отиването се впечатлих много, като видях колко много хора са се събрали, за да тичат. Времето беше мокро и студено, валеше, бавно и напоително. През цялото време си мислих, че няма да успея да завърша никога, че ще припадна, но мотивацията, която ми даваха моя приятел и всички останали ме „добутаха“ до финала. Така и не спря да вали. Избягах ги за 36 минути и още тогава си казах: Борбата сега започва! Чувствах се много добре от това, което съм направил, несъмнено исках да дойда и следващата събота и да опитам да се справя по-добре. И така до днес…  

Какво ти харесва в 5kmrun? Организацията – винаги на ниво, отношението към всички нас е топло и ме кара да се чувствам като част от това голямо общество 5km run. Харесва ми атмосферата преди старта, общуването с много и най-различни хора, как се надъхваме и си говорим за целите, които сме си поставили, начина по който ме зарежда това. Харесва ми чувството, с което завършвам всеки път бягането. Харесва ми пълната свобода, която има всеки, който иска да се включи. Харесва ми това, че всеки път виждам толкова много хора събрани на едно място, за да правят нещо ползотворно за здравето си.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5km run създаде моето бягане. Мога да кажа, че 5km run промени моя живот. Благодаря. Научих се да бягам постоянно и да се справям все по-добре. Запознах се с планинското бягане, участвах в маратон, нещо което никога не съм мислил, че ще направя.

Какво мислиш за доброволчеството? Чудесна инициатива. Хубаво е да подкрепиш някой и да го нахъсаш с няколко бързи думи, докато минава покрай теб и да видиш как сякаш се изстрелва напред. И всичко това безкористно, без да очакваш нищо в замяна. Особено много се радвам на децата. За съжаление не съм много редовен в това, но съм се включвал.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил?Мисля, че това което успявате да направите за нас абсолютно безплатно е повече от достатъчно. Благодаря ви. Бих се радвал ако има повече вечерни бягания на интересни места.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Радвам се, че успях да променя толкова много начина си на живот. От обездвижен човек с наднормено тегло, който гледаше само как да си похапне и полегне, се превърнах в човек на активността. Успях да се преборя с килограмите и спортувам. Промених начина си на хранене и като цяло живея по здравословно. Чувствам се много добре. Боря се с времето и във всеки удобен момент гледам да съм навън да потичам, да се кача в планината, да покарам колело, да поплувам или просто да се разходя. Също така успях да повлека със себе си дъщеря ми Дара и други близки до мен хора, доведох ги на старта на 5km run, което още повече изпълва със смисъл всичко това. Доволен съм от себе си.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Било е може би някъде края на 2016, точно след като преминах елипсата и се включих по червените павета преди финала, настигнах един мъж, с който започнахме да бягаме рамо до рамо. Колкото повече доближавахме финала толкова повече темпото се покачваше. Усетих, че мога още да натисна и започнах буквално да викам до него – Давай, още може, давай! Така изцедихме и последните си сили преди финала и завършихме заедно. След това се запознахме и поздравихме и до ден днешен това е човек, с когото бягам с голямо удоволствие и винаги търся на старта.

Накрая искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ, за всичко което прави екипа на 5kmrun. Искам да ви поздравя за постоянството, готовността и желанието, с което всеки път правите всичко за нас. Всяка божа събота… хора как го правите не знам. Предполагам хората не осъзнават, какво точно правите, защото идват на старта и всичко е там на място както винаги, добре изглежда и го ползват, но за да се случи всичко това са нужни големи усилия. За това поклон пред вас. Вие наистина променяте живота на хората.

И ние ти благодарим Мите за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)