5 камаран на седмицата: Димитър Стефанов

0

Професия/ Работа? В момента основно развивам съвместен бизнес с германски производител на висок клас козметика и хранителни добавки. Също така, няколко пъти седмично, водя класове по йога в студията на „Йога вайб“.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Димитър на 36 години от София. Семеен съм с прекрасна жена, две чудесни момчета на 9 г. и на 7 м., и куче (забавата е голяма). За любителите на астрологията съм зодия Стрелец, по Хюмън дизайн съм Манифестиращ генератор, по Цолкин съм лунарна Смърт. Иначе като цяло в момента времето ми е ангажирано с работа, семейство и от време на време бягане.

От кога бягаш? Бягам от 02.08.2017 г. Хах… Знам точната дата на моя старт в бягането, защото се канех две години преди да започна. Даже си бях купил маратонки, които седяха в шкафа поне година. Откакто започнах, не съм спирал, освен като съм контузен. За мен да мога да бягам беше мечта, вдъхновена от книгите на Скот Юрек и Кристофър Макдугъл. Може да звучи странно, но никога не бях бягал повече от 100 метра на веднъж, даже в училище не можех да избягам 600 м.  

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Беше лятото на 2018-та, тогава не живеех в София, но бях на мисия в столицата и реших да побягам в Южния парк. Бягам си аз и изведнъж ме изпревари една групичка от 7-8 бегача с много добро темпо. Реших да ги подгоня, но бяха твърде бързи за мен (по-онова време). След тях обаче се появиха други хора и след тях още, и още.. “Ама какво става тук?” – попитах аз една бегачка и тя ми каза, че това е безплатно организирано бягане, което се провежда всяка събота. Много се впечатлих и си казах, че един ден ще отида и това се случи два месеца по-късно, когато се завърнах да живея в София.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun не просто подобрява бягането, а променя човешки съдби. Благодарение на тази прекрасна инициатива, се изгражда общество и среда, където се създават приятелства и дори  семейства. Точно това се случи и с мен. След едно от съботните бягания, един приятел ме запозна с моята по-добра половинка – Мария <З и сега живеем заедно. 🙂 Така че с 5kmrun не само ще подобрите бягането си, но може да се случи нещо много повече от това.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Новото трасе на XL Бонсови поляни много ме впечатли и бих го пробягал темпово за едно Selfie :).

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих излъчвал на живо във фейсбук страницата или групата на 5kmrun.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За мен е постижение, че въобще мога да бягам. Защото в миналото си мислех, че това е невъзможно. Участвал съм на много състезания, но постиженията, с които най-много се гордея са: 5kmrun Южен парк – 17’28”, полумаратон Стара Загора – 1ч.21’, Витоша 100 – 9ч.43’, Трявна 76 – 8ч.08 като станах 2-ри. Тепърва има още много за постигане и подобряване.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Ами честно да си кажа, повечето пъти когато бягам на 5kmrun, натискам толкова много, че нямам време да мисля за забавни неща. Мисля си само как да не повърна :D. Но ме развеселява като видя един добре познат младеж с торба Била на главата да загрява със странни подскоци и махане на ръце.

Благодарим ти Мите за това интервю, успех на теб и цялото семейство!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)