5 камаран на седмицата: Добромир Русев

0

Професия/ Работа? Главен счетоводител съм от доста години в българска група от компании.

Представи се, кажи нещо за себе си? Аз съм Добри, на 39 години. Последните 17 години по-голяма част от времето ми минава в цифри , сметки , одити , проверки , срокове  , ДДС – та и други подобни „забавни“ неща  . За мое голямо щастие 2020 година ми даде възможност да редувам  цифрите с грижи за новородената ми дъщеря .  Обичам спорта , в частност футбола . За съжаление от няколко години не практикувам любимото хоби , но 5км в събота компенсира. Обичам планината , да посещавам непознати места , върхове , водопади , езера , изобщо всякакви хубави кътчета в България , които за щастие изобилстват . Имам и златна значка от 100-те национални туристически обекта. Обичам и да се шляя , когато вали дъжд , ей така, безцелно, разтоварва ме.

От кога бягаш? От малък тичам след топката , в махалата , в училище . Това беше любимо ни занимание . По-късно като студент , и след като започнах работа , футбола се превърна като занимание за поддържане на някаква форма . Събирането на хора за два отбора понякога е трудна работа , и все по-често тичах след работа в квартала . Харесва ми , че може да тичаш навсякъде и по всяко време , стига човек да има желание.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Мога да кажа „трудно“ . За 5kmrun научих от Стефка Андреева. Аз лично го възприех в началото като някакво състезание и това ме спираше по някакъв начин да започна. Пък и други оправдания имаше , все пак е събота сутрин , ставането не е толкова лесно за тичане в 9 сутринта. След като най-накрая се реших , проверих в сайта за повече подробности, направих регистрация, разпечатах баркод, и се очакваше съботата. Спомням си сега , че даже направих едно пробно на трасето , да видя долу-горе как съм с времето , да не се изложа един вид . Първото бягане беше през 2015,  т.н. цветно бягане , хвърчаха бои, цветове , нацапани бегачи. Хареса ми . Продължих да тичам събота сутрин за удоволствие , за здраве , за тонус. Разбрах , че на 5кмrun не е най- важно къде си в класирането , важно е да се забавляваш.   Разбира се , с течение на времето , започва и една такава мотивация пред самия теб , да подобриш времето от предишното бягане , да паднеш под определена минута.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Със сигурност 5кмrun направи бягането ми по-постоянно . Някак си не разбираш как всеки уикенд започваш да го свързваш с тичането събота сутрин и си правиш планове за останалата част от деня.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Може би около някое езеро в Шотландия .

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не бих променил нищо, смятам че организацията е на много високо ниво. Харесва ми сутрешната загрявка, бягането на обратно, аплодирай следващия, томболите и въобще всичко което е по-различно от самото бягане. Пожелавам на организаторите да бъдат все така креативни!

Личен успех или постижение с което се гордееш? За мен досега най-големия ми личен успех е , това че станах родител, или по точно , че взех това решение. В тичането нямам кой знае какви успехи . Постигнах едно прилично време от 23.11 на 5км, но в момента съм далеч от него. Имам няколко завършени 10 км в организирани бягания , но за повече не съм се решавал. Преди време бях решил да отида до Кончето в Пирин . Бях чел , че е стръмно и опасно , но си казах , „Нищо, поне да отидеш до въжето и се връщаш“. Малко преди въжето паднах на един сипей и повече не можех да мръдна , хвана ме страх и ни напред , ни назад . Все пак с доста усилия  стигнах до въжето, и с още повече усилия успях да се върна обратно до хижата. Пътят на обратно ми се стори толкова страшен , все едно не го бях минавал. Това да преодолея страха си беше един малък успех за мен . Също и когато за няколко дни се качих на самолет и на кораб за първи път. 

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Една събота реших да тичам в Западен парк …. но не намерих старта и изтървах бягането.

Това лято тичах в Бургас , и понеже съм един от най-бавните и не познавам трасето, трябваше да си дам малко зор , за да виждам накъде тичат останалите участници.

Споделям за финал: Скоро направих 100 бягания и като гледам следващата цел 250 , ми се струва направо отчайващо. Все пак с постоянство всичко се постига . Вероятно след 250 , следващата легионерска тениска ще бъде 500 ? Нека да сме здрави , ще дойде и това време . Дали е мислено в посока да има легионерски тениски за 150 и 200 бягания ? С различни цветове от тези за 50 и 100 .

Сигурно е задаван този въпрос , за разширяване обхвата на 5км и в други  населени места. Има градове с хубави и големи паркове , които биха могли да приемат 5км бягания. Може би в някой от крайдунавските паркове.

Благодарим ти Добри за това интервю, успех 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)