5 камаран на седмицата: Елина Милковска

0

Професия/ Работа? Все още уча, студентка по медицина съм в 4-ти курс.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Елина, на 22 години, родена съм във Враца, детството и ученическите си години прекарах в Ямбол, а в момента живея в София.

От кога бягаш? Винаги съм бягала. Не помня колко малка бях, когато баща ми започна да води мен и сестра ми из ямболските полета, за да потичаме на чист въздух. След време това се оказа труден за изграждане навик, затова се сдобихме с бягаща пътека вкъщи. Не мога да кажа, че съм се отличавала с голяма бързина или издръжливост, но пък бях упорита и дисциплинирана още от малка. Благодаря на родителите ми, които въпреки че не са спортисти, винаги са се старали да възпитават у нас любов към движението, било то чрез тичане, каране на колело, изкачване на високи върхове или разходки в безлюдните Родопи.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Причината да започна да бягам на 5кмрън беше, защото сестра ми ме накара. Буквално ме накара. Няма да лъжа, отначало изобщо нямах желание, защото ми се виждаше прекалено състезателно и стресиращо. Трябваше ми едно бягане, за да разбера, че атмосферата е далеч от състезателна, и още едно бягане, за да се запаля по ранното ставане събота сутрин. Мотивират ме останалите 5-камаранци, които са сякаш друга порода хора, и не се вълнуват нито от студ, нито от дъжд, сняг, земетресение или наводнение. Подобна отдаденост и дисциплина са изключителна рядкост в днешно време и искрено се възхищавам на всички вас.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи го редовно и му придаде цел. Целта беше да заслужа тениска с 50 бягания, каквато вече притежавам, но се оказва, че 50 е праг, след който няма връщане назад.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Бих искала да бягам в Австралия, но ме е страх от смъртоносни животинки. Може би някой ден ще си направя всички възможни ваксини на света и ще кача бягане и от там.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Бих сменила музиката на старта. Вече научих плейлиста наизуст.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с това, че успях да вляза в Медицински университет София, защото това е от нещата, за които най-много съм се борила и съм постигнала с много пот и кръв. Също се гордея със себе си всеки ден, когато проявявам дисциплина и преследвам целите си непоколебимо.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Сещам се за бягането, посветено на борбата с диабета, което се проведе миналата година. Помня, че имаше рекорден брой хора онази събота, а бягането беше наобратно. Тълпата от стотици хора мина покрай двама дядовци, седнали на пейка, и чух единия от тях да казва : „Какво е това чудо, тук има поне 100 000 човека!“. Не знам защо, но този коментар ме накара да се смея от сърце, пожелавам на 5кмрън наистина да събере толкова бягащи някой ден!

Какво ще пожелаеш на читателите? Пожелавам ви да спортувате активно, да се радвате на движението и да оценявате невероятните неща, на които е способно тялото ви. Учете децата си да спортуват, защото това е изключително важно за изграждането на навици и дисциплина, когато пораснат. Бъдете здрави, активни и усмихнати!

Благодарим ти Елина за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)