5 камаран на седмицата: Емилия Христова

0

Професия/ Работа? Работя в издателство за техническа периодика, където се занимавам с маркетинг и разпространение ииии какво ли още не. 🙂

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте! Казвам се Емилия Христова и съм почти на 45 г. Родена и израснала в гр. София. Обичам да звучи музика в ушите ми, да катеря на високо (от там гледките са най-красиви)­­­, да съм сред хора и да консумирам домашна ракийка и хубава бира. С две думи социално животно съм.

От кога бягаш? Така, като се замисля, от ученичка. Всяка сутрин преди да влезем в училище имахме така наречената „физзарядка”. Събираха ни на двора преди часовте и ни караха да правим обиколки на училището, а след това и гимнастика. Имахме и спортни дни, в които ни организираха множество състезания на стадион Раковски. Мен винаги ме пишеха в бяганията. Тогава тренирах спортна гимнастика (за кратко), а по-късно във времето тренирах и Софтбол, а там има доста къси и бързи отсечки.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? След 15 години мързел, домакинстване и гледане на деца започнах да подтичвам с една колежка на горепосочения стадион. Един ден решихме да поразнообразим и излязохме да тичаме в Южния парк. Минавайки покрай един човек (сериозно не помня кой беше, но не беше Жоро Станоилов,) се озовах с визитка в ръка. Малко след това, пътувайки за Пловдивския панаир реших да се регистрирам в сйта и да видя за какво става въпрос. Така първата събота след като се прибрах от командировката се оказах на старта на 5kmrun. Навих и колежката да дойде с мен. Еееее такава излагация няма. Задминаваха ни деца и доста по-възрастни хора (възхищавах им се), а ние едвам кретахме отзад. Не бях сигурна, че искам да повторя, но адреналинът ме човъркаше. Ииии така започнах да не пропускам съботните бягания. Постепенно се запознах със страхотни хора, дори открих сред тях съмишленици и в други интереси, а мога  и да кажа, че се сдобих и с нови приятели. И не на последно място срещнах един много прекрасен и специален човек за мен. Може да прозвучи тривиално и смешно, но мисля, че по трасето на 5kmrun намерих сродната душа.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Оооо, ако не беше 5kmrun да даде тласъка на лудостта ми (синът ми ѝ казваше „кризата на третата възраст”), нямаше да преживея всичките тези прекрасни дни и нощи, бягайки през гори, към върхове и по била (тук има пръст и Петър Петров от Азимут). Нямаше да си спомня какво е да играеш, в случая да бягаш за отбора (визирам отборните бягания и щафетите) и да се усещам жива, когато сърцето ми така удря, че сякаш ще избие гръдния ми кош, защото просто съм назорила яко до сетни сили. Ноооо всичко с времето си, както са казали хората. 5kmrun остава за мен мястото и събитието, на което мога да разтоваря с лежерно бягане след трудна седмица, да се надбягам с готини хора, ако просто се обади състезателният дух и да изпия запотена бира с готини и потни като мен хора. 🙂

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? До сега не съм се чеквала в 5kmrun Selfie, но един ден, ако го направя, ще е от Beer Lover’s Marathon  в Белгия.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията е много добра. Аз лично не бих променила нищо.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Радвам се, че през 2017 успях да завърша Витоша 100, а тогава бях още лаик, пък и времето беше доста лошо. Не разбрах как го направих, но успях и да се кача на стълбичката и на  няколко не леки състезания, които ще останат в спомените ми.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не знам дали е смешно (по-скоро не), но помня първия си рекорд  на 5kmrun. Беше петък и бях на купон в Дружба. Пиехме си и си лафехме. В един момент видях, че е станало 5:30 сутринта. Въобще не бях в час, така да се каже, но зарязах всичко и всички и хукнах към нас. Прибрах се, теглих бърз душ (не че помогна с нещо) и хукнах към старта. Толкова бързо исках да приключи бягането и да се прибера вкъщи да си легна и да умра, че чак на следващия ден разбрах от други хора, че съм си подобрила времето.

Благодарим ти Еми за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)