5 камаран на седмицата: Живко Михайлов

0

Професия/ Работа? Здравейте, казвам се Живко Михайлов и съм системен администратор във верига хранителни магазини.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 39 години съм, женен за прекрасна съпруга, баща на две чудесни деца, по-голям син и дъщеря. Обичам да прекарвам времето си с тях. Другата ми страст е футбола, но последно време бягането ми носи повече наслада.

От кога бягаш? Бяганията ми започнаха с 5кмрън, така че от лятото на 2018г.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Павел Павлов ме покани няколко пъти на 5кмрън, но аз отказвах, защото си мислех, че бягането е със състезателен характер. В крайна сметка се реших  да дойда, след като се записахме за фирмено щафетно състезание. Така бягането влезе в живота ми.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи го забавано. Никога не ми е било интересно правенето на обиколи на стадиона, но след първите няколко бягания, в добра компания, нещата започнаха да се променят.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Навсякъде! В това забързано ежедневие, човек трябва да отдели 30-а минути за разходка или тичане.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Мога само да поздравя организаторите за труда, който полагате. Знам колко усилия ви коства за да може ние да се насладим на парково бягане, така че може би бих посъветвал всеки участник да бъде поне един път доброволец.

Tи си един от „патроните“ (регулярните дарители) на 5kmrun! Какво те накара да станеш патрон и всеки месец, да изпращаш своя малка сума в подкрепа на 5kmrun? За да подпомогна на 5кмрън, ако всеки успее да дарява малка сума ежемесечно, то тогава 5кмрън ще успее да се развие в още повече посоки и да стартира нови начинания. Selfie-о е само един пример как 5кмрън успя да ни помогне и по време на пандемията. Също така работейки в ИТ сферата знам, че ако получаваш нещо безплатно, то тогава ти си продукта/стоката.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с двете втори места в отборната щафета Бизнес Рън Пловдив през 2018г. и 2019г., също така и с двете втори места на фирмените футболни турнири организирани от Община Варна през далечните 2006г. и 2007 г. Да местата са все втори, но преживяванията бяха страхотни.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Когато тичам на 5кмрън винаги гледам около кого се намирам, така мога да преценя дали не съм засилил повечко темпото. През Октомври 2019 три седмици подред си подобрявах личният рекорд с по 30-а секунди. И трите пъти Костадин Стефаниев завършваше на 30-а секунди пред мен. Забавното беше, че и той подобряваше личните си рекорди с по 30-а секунди и колкото и да натисках накрая той все беше на едно и също разстояние. Чак след финала разбирах, че съм подобрявал неговото предишно постижение.

Друг забавен момент беше едно неделно тичането след Маратон Варна. Много мускулна треска и скованост имаше при повечето участници, но все пак се раздвижихме 🙂

Благодарим Живко за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)