5 камаран на седмицата: Зоя Гроздилова

0

Професия/ Работа? Юрисконсулт по работа, фотограф по душа, създател на красота и уют по призвание😊

Представи се, кажи нещо за себе си? Зоя на 39 години, усмихната, нетърпелива, вечно планираща, упоритa по Тел-чески.

От кога бягаш ?Бягам единствено и благодарение на 5kmrun. От човек недолюбващ бягането и неразбиращ смисълът на самото мероприятие, с времето бягането нанесе толкова „непоправими“ последици върху ежедневието ми, че вече не мога да си представя животът без него.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? В края на 2017г., мъжът ми, който бяга с 5kmrun от 2013г. ме помоли да се включа в едно от семейните бягания, и заедно да пробягаме трасето. Не си спомням точно как съм финиширала (освен факта, че беше на 36-та минута от старта) но ясно си спомням как спирах 4 пъти, защото не можех да направя и крачка повече. С нас бягаше и дъщеря ни, тогава на 7 години, която завърши в доста по добра кондиция и разположение на духа от мен. След самото бягане бях провокирана от това, че 5 километра ми се „опънаха“ и като всеки уважаващ себе си Телец, реших, че няма как точно на мен 5 километра да ме смущават и затрудняват. Още на следващата събота пробягах трасето „само“ с 3 спирания, и след още 2 съботи успях да бягам 5 километра без спиране. След като постигнах целта си, да пробягам трасето без спиране, се оказа, че позитивната груповата енергия на сутрешните съботни събирания, така се е настанила в съзнанието ми, че от тогава до ден днешен, няма събота в която да съм в София и в 9.00 часа да не съм на старта. 

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи ме по-търпелива, по-издръжлива и отдадена. От човек който не беше бягал повече от 2 км. накуп в живота си, пробягах първия си полумаратон. Ако не беше цялата ситуация покрай корона вирусът, щях да съм пробягала и втори такъв. Но най-хубавото в бяганията и живота предстои, така че не бива да го забравяме.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? По някакъв начин бих стимулирала семействата, които бягат заедно в събота сутрин. Имам много примери в които единият започва да бяга, след известно време води и другарчето си, а малко по-късно към бягането се присъединяват и децата. Децата както знаем, бързо се палят по някоя идея, но и бързо губят интерес, именно тези малки герои, които виждам да бягат наравно с родителите си на голямото трасе бих окуражила/стимулира по някакъв начин. Другото което бих направила е да има „пейсъри“ на бяганията (може и веднъж месечно, ако е трудно осъществимо), които неминуемо ще доведат до подобряване на личните резултати на участниците, а и винаги е по-вълнуващо, когато докато пръхтиш като парен локомотив по някое от изкачванията, покрай теб да мине „пейстър“, който бяга с такава лекота и неангажираност, че неминуемо те кара да се предизвикаш и дори надминеш себе си.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Моят личен успех се състои в това, че от човек не харесващ бягането, то се превърна в ежеседмична рутина за мен. Подобрих личното си време, кондиция и състояние. Не зная дали добавих още дни към живота си, но със сигурност добавих живот в дните си. Изключително много се гордея с това, че всеки уикенд желанието ми да стана и да бягам надделява над желанието да остана в леглото си и да поспя, особено през зимните месеци.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Забавно или не, всеки път когато бягам покрай някой, който се е „предал“ или когато задминавам някой невръстен бегач, винаги опитвам да го окуража с добра дума, знам че е важно и повдига адреналина, когато ти е трудно по някаква причина.

За финал: Много благодаря за отделеното време и внимание. Надявам се да срещате много спонсори и съмишленици, за да го има това бягане, което променя животи.

Благодарим ти Зоя за това, че сподели с нас, успех.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР