5 камаран на седмицата: Ивайло Ножаров

0

Професия/ Работа? Казвам се Ивайло Ножаров. По професия съм строителен техник, но съм работил и в сферата на транспорта, търговията и за извествен период от живота си бях военнослужещ – служих във ВМС.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 33 години съм, роден съм във Варна и когато съм живял в България, съм живял във Варна. Като заклет варненец харесвам повече планините, отколкото морето. Двете ми спортни страсти са колоезденето и бягането. Преди 12 години започнах да карам велосипед извън града и да търся все по-големи дистанции. Може би това ми помогна бягането да ми бъде по-леко.

От кога бягаш? Бягам от около десетина години, със своите малки паузи и по-активни периоди.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Реших да започна да бягам в групови и организирани бягания, за да срещна повече хора като мен. Във Варна стана популярно всяка събота да се събират хора, които бягат в морската градина. Реших, че това е моето място. Не помня от къде и как научих. Вероятно от много места едновременно – от познати, от социалните мрежи. Харесва ми да чакам с нетърпение началото на края на седмицата, в който да не се излежавам до 10-11, а да стана и да остана без въздух, пробягвайки своите 5 километра., осмисляйки съботната ми сутрин.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Като цяло аз не бягам, за да търся по-добри постижения, тъй като смятам, че за да стане човек добър бегач, той трябва да започне от доста по-ранна възраст. И все пак, 5kmrun ме накара да бягам все по-често, няколко пъти седмицата когато мога, за да видя до къде мога да развия потенциала си.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Бих искал да бягам из сърцето на Тоскана. Живопистта е твърде красива и трудно може да се опише без да се види.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Ако бях организатор поне за една седмица, бих поставил като тема на бягането „Доведи един приятел, който не е бягал досега“ или „Предизвикай един приятел, който по принцип не бяга“. Много бих се радвал, ако повече хора осъзнаят, че спортът е тайната на по-здравия и пълноценен живот и освен, че ти дава ползи за организма, би те направил и по-радостен.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се, че успях да запазя мотивацията си цели 4 години и да посещавам 5kmrun без да спра с малки изклюения. Гордея се и с това, че в чужбина без чужда помощ успях да работя работа която харесвам, успях да се адаптирам и да покажа на себе си, че човек винаги може, стига да иска.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не знам до колко е смешно, но случката, която със сигурност ще запомня е тази от преди няколко години навън беше -10 градуса, а в морската градина във Варна се бяхме събрали двайсетина ентусиасти и бягахме върху леда в адската зимна обстановка. Със сигурност бяганията в извънредни метео условия са доста запомнящи се и различни.

Благодарим ти Иво, че сподели за нас в това интервю:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)