5 камаран на седмицата: Иван Станчев

0

Професия/ Работа? От известно време се изявявам като гастролиращ софтуерен инженер в различни компании в България.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Иван, на 37 години съм. Както става ясно от предния въпрос, прекарвам голяма част от деня си пред/зад клавиатура и задните ми части имат формата на офис-стол.

Освен да бъда затворен в офис по цял ден, препълвам времето си с всякакви хобита – спорт, музика, фотография, филми, пътувания.

От кога бягаш? От малък спортувам различни неща, включително спринтиране на кратки дължини, но дългото тичане никога не ми се е отдавало особено. Захванах се преди 4 години малко по-сериозно, като леко раздвижване между другото, но взе че ми хареса, и постепенно вдигах дистанциите , а преди 2 години стигнах и до мечтаната ми цел – да пробягам (по-скоро оцелея) 42км маратон.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Случайно попаднах на „5км Рън“ от някаква публикация в интернет.
Още след първото ми бягане много ми допадна енергията и вече бях зарибен. Неангажиращото естество, но и внимателно обмисленото и организирано мероприятие ме привличат почти всяка Събота.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Станах много по-дисциплиниран в тичането.
Рядко ми се беше случвало да съм буден Събота сутрин, камо ли да тичам, но вече всяка седмица чакам с нетърпение стартовия вувузел.
Освен това, тичайки с толкова много разнообразни хора, всеки път е различно и интересно, което ме мотивира още повече.
Научих се освен да пазя себе си от контузии, да внимавам за хората около мен, и да не се впускам в ненужни надбягвания на финалната права (не винаги 🙂 ).

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? По белия пясък на някой екзотичен плаж.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Нищо.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Още ми е трудно да повярвам, че успях да претичам 42км на маратона в Барселона 2018. Изобщо не се бях продготвил както трябва и трябваше доста да напъна волята си, за да се дотъркалям до финала.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Подгонен от зло куче, постигнах най-бързото си време… 🙂

Благодарим ти Ванка за това интервю, успех.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)