5 камаран на седмицата: Иван Харалампиев

0

Професия/ Работа? Завършил съм специалност „Медия икономика“ в УНСС. Работил съм обаче главно в сферата на търговията, а в момента съм на финалната права от завършването на магистратурата си със специалност „Дигитален маркетинг“ .

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Иван Харалампиев, на 24 години, от град София,  Обичам колоезденето, бягането, футбола, Левски, Борусия Дортмунд, рок музиката и разбира се приятелката ми Мария, която понякога е и доброволец на 5kmrun.  

От кога бягаш? Историята е много интересна, тъй като колоезденето беше моята страст, почти от момента, в който съм проходил. Бил съм на състезания, бревети и като цяло за мен други спортове освен колоездене и футбол не съществуваха. Дойде обаче момент, когато бях спрял да спортувам активно за малко повече от година, което неминуемо ми се отрази на формата, тогава един мой много добър приятел ми се обади през пролетта на 2017г. и ми каза „дай да направим Витоша 100 с колелата тази година “. Отдавна не бях спортувал, знаех какво представлява това състезание, тъй като съм го минавал над 10 пъти и след много чудене и слаба форма, реших, че ако бягам, ще мога да вляза във форма много по-бързо.
Така дойде първото ми бягане изобщо, през май месец 2017г., не ми беше тръпка, даже ми беше прекалено тежко да закръгля на 5км. Направих след това няколко други опити, по-успешни, мина състезанието и бях доволен горе долу от себе си.
През 2018г. обаче, реших, че ако започна да бягам от началото на годината, за да мога да навляза по-бързо във форма за следващото издание на „Витоша 100“ и започнах нови тренировки, отдавна знаех за 5kmrun, но не бях сигурен дали ще издържа. Така дойде денят 17 март 2018, когато направих първото си 5kmrun в Южен парк и от тогава, до днес може би да съм пропуснал само една седмица.  🙂 

Какво ти харесва в 5kmrun? Настроението, организацията, хората, трасетата, само във Варна не съм го покорявал все още, но и този ден ще дойде. 

Как 5kmrun промени твоето бягане? Като цяло 5kmrun, не само подобри бягането ми, но и отношението ми към самото бягане, ако преди 2 години, някой ми беше казал, че ще измина 3 маратона и всичките Xkmrun, най-вероятно нямаше да се сдържа и щях да се изсмея, както и факта, че благодарение на 5kmrun се запалих по тази идея и вече бягането ми е част от живота.

Какво мислиш за доброволчеството? Без доброволците няма как събитията да бъдат на това високо ниво, за което заслужават огромно уважение!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Организацията, както казах е на наистина високо ниво, ще е хубаво обаче и в други градове в България да има 5kmrun, защото определено е нещо, което си заслужава.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се, че успях да се върна към спорта след година пауза, в която дори не си и помислях за какъвто и да е спорт, освен такъв по телевизията.  Гордея се, че успях да завърша 3 маратона и се надявам да продължа да се развивам, колкото разбира се ми позволява свободното време.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Винаги е забавно събота сутрин, особено в Западен парк, където е любимото ми трасе, особено зимата, когато сякаш снега там е повече, от колкото в останалата част на града. Лично на мен „калните бани“ на някои от XL бяганията са ми много на сърце ;).

Благодарим ти Иване за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)