5 камаран на седмицата: Ина-Гергана Бойчева

0

Професия/ Работа? Все още съм ученичка 🙂

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Ина-Гергана (интересно име, знам :), на 15г. съм, живея в София и уча в 1-ва АЕГ. Християнка съм. Тренирам лека атлетика при Константин Миланов и често бягам с баща ми – Боян Бойчев.Имам много хобита, сред които бягането ми е любимо, разбира се. Обичам движението и спорта като цяло. Плуването, карането на колело, походите в планините и народните танци са ми голяма страст. През останалото си свободно време обичам да излизам с приятели, да чета книги, да готвя, да рисувам, да слушам музика, да снимам, да гледам филми и да отделям време за себе си.

От кога бягаш? Още като малка баща ми ме пращаше на къси кросчета няколко пъти годишно. Само ще спомена, че той е дългогодишен бегач на дълги разстояния, дядо ми Иван Бойчев – също. Понякога отивах с огромно желание и хъс, а друг път едва ме е измъквал от леглото за дадените 1/2/3км. Но до там! Докато през есента на 2018 не започнах тренировки при един доказал се треньор – Константин Миланов. А историята как стигнах до 5km run и по-дългите дистанции с треньор на спринтьори, ще прочетете в отговор на един от следващите въпроси. 😉

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Започнах от детското бягане в Южния парк – 2kids km run. Това беше едно от състезанийцата, на които баща ми деликатно ме подканваше да участвам. 🙂

Не бях от най-редовните и за един дълъг период бях спряла изобщо да идвам. На 9.02.2019г. беше моето първо участие на 5km run. Не помня как стана, просто реших да опитам, след като майка ми, баща ми и моя близка приятелка (редовни участници на съботното бягане) често ми говореха, че трябва да пробвам и колко е хубаво. И така започна всичко…

Как 5kmrun промени твоето бягане? Когато дадох старт на тренировките си през 2018-та, треньорът ми, който, както вече казах, се занимава със спринтьори, започна да подготвя и мен за по-къси дистанции. През зимата на 2019 беше първото ми по-голямо състезание – националният шампионат за момичета под 16г., на който участвах в дисциплината 200м. Съвсем малко след това и за пръв път взех участие на 5km run. Скоро 5-те км станаха неизменима част от съботната ми утрин. С всеки следващ път ми харесваше все повече и повече. Дойде лятото, което значеше отново национален шампионат. Участвах със същата дисциплина като зимата, но почти без никакво желание. Тогава сравних дългите с късите бягания и осъзнах кое е моето. (Като само искам да вметна, че тренировките със спринтове са много важни и аз ги харесвам, просто вече са само част от подготовката за дългите бягания)За обобщение на всичко, което казах по този въпрос – 5km run ми помогна да открия, че страстта ми е в по-дългите дисциплини. 🙂

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie?Със сигурност би ми се искало да го направя на някое наистина равно трасе, на което мога да надмина себе си, като достигна до по-добър резултат.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Съвсем честно мога да кажа, че нищо не бих променила, защото наистина всичко в организацията ми харесва. Даже понякога се чудя как всяка събота се организира такова прекрасно бягане, което в същото време всяка седмица да е различно от предходната по нещо – отборно, наобратно, аплодирай следващия, томболи, предизвикателства, тематични бягания и много, много емоции.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се, че всеки път се влагам, за да надмина себе си. Гордея се, че си извличам уроци от бяганията и се старая да се подобрявам всеки път. Гордея се с напредъка си – първото ми бягане беше 27:45, а личното ми в момента е 20:50, не е нещо „уау“, но за мен значи много. Много се гордея и с приятелствата и спомените, които създадох там.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не се сещам за конкретна случка. Но мога да кажа, че едно от първите неща, които свързвам с 5km run, е искреният смях, хубавите емоции и усмивките.

Благодарим ти Ина за това интервю, успех 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)