5 камаран на седмицата: Йова Душкова (от архива на 5kmrun)

0

Професия/ Работа? Работя на свободна практика по проекти свързани с планиране и реализиране на обучения, преводи, пиша статии за блогове. Както обичам да се шегувам: готова съм да работя 80 часа на седмица, ако те не протичат под формата на общоприетата 40 часова работна седмица. Разработвам собствен проект свързан със спорта, здравословния начин на живот и качественото образование, който ще стартирам преди да навърша 30 години.

От кога бягаш? Първото ми официално бягане беше като факлоносец на Олимпийския огън през 2004. Истински се запалих по бягането на дълги разстояния в края на лято2013 по време на почивката си в  Чанаккале, Турция.

Как разбра за 5kmrun.bg? Хахаха, на рождения ден на Емо, от Диди, която ме убеди да пропусна една тренировка по танци, за да бягам с нея. Към днешна дата в календара ми има дни за Зумба и дни за бягане 😉

Какво ти харесва в 5kmrun? Не по важност: трасето;  хората с, които бягам; това, че толкова много хора, работят упорито и доброволно, за да ни дадат възможност да спортуваме; статистическите данни, които се събират от бягането: да ги анализирам и да правя стратегии как да подобря представянето си.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun промени живота ми 🙂

Какво мислиш за доброволчеството? Че е един от инструментите, които ни помогнат да променим света. Аз лично се занимавам с доброволчество от 15годишна и вярвам в неговите положителни качества, защото помагайки на другите, намерих  себе си;  развих уменията си и до сега ми помага да докажа себе си, това че зад дипломата стои млад човек със знания и опит.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Ще добавя женски род на въпроса 😀 (променил/а). Колкото и да обичам промените, в случая наистина няма за какво да се хвана. Смятам, че всичко е организирано на ниво, много често „бягаме за награда“; има статистика; организаторите са отворени за идеите ни; с нетърпение очаквам английската версия на сайта и стартирането на другите идеи J Сетих се…и без да съм организатор, мога да убедя още хора да се включат в бягането и да направят първите си крачки към по-здравословен начин на живот.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Хахаха:) Една сутрин толкова ми се спеше, че не можах да се разсъня до финала. По време на бягането „сънувах“ доста по-различна от реалната ситуация, в Cosmo стил, от която се получи забавен сценарий, който успях да запиша.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)