5 камаран на седмицата: Камен Найденов

0

Професия/ Работа? Програмист

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Камен Найденов, на 48 години съм. Отрасъл съм в град Добрич но живея във Варна от 1995 година когато започнах обучението си в техническия университет. Завършил съм специалност „Индустриален мениджмънт“, но се „запалих“ по свободния софтуер и се ориентирах към програмирането. Когато се захвана с нещо обичам да влизам в детайли, така стана и с бягането.

От кога бягаш? Започнах да бягам в началото на 2019-та година понеже застояването пред компютъра доста ми се беше отразило (задъхвах се докато се кача по стълбите до четвъртия етаж, бях почнал сериозно „да си тежа на мястото“ и др.) В началото ми беше доста трудно, но с постоянство успях да стигна до пробягването на 5 км.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Това е интересна история изпълнена с много случайности събрани в едно.

Започваме с предисторията.

Докато се движих по програмата за пробягване на 5 км забелязах в парка до нас множество бегачи които участваха на „пролетно 6 часово бягане“. От организаторите разбрах че всяка събота има организирано бягане на 5 км. Тогава реших, че като завърша програмата си за 5-те километра ще се включа в съботните бягания.

Речено-сторено, завърших си програмата, и следващата събота се спуснах в морската градина за да се включа в бяганията на iRun те бяха организаторите с които бях говорил.

Естествено, улучих събота в която бягането е отложено заради друго мероприятие и бях сам на старта. Реших да взема да избягам трасето и бавно потеглих, когато стигнах под летният театър открих 5kmrun. Спрях, поразпитах, направих си регистрация и от тогава съм доста редовен (124 бягания). Любопитен факт е, че все още не съм бягал на съботните бягания организирани от iRun.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun е събитието на което съм си направил всички лични рекорди за 5 км. Особено полезни ми бяха бяганията с темпо водачи (пейсъри). Другата важна промяна бе, че се научих да бягам независимо от метеорологичните условия.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Все още не съм участвал в 5kmrun Selfie (заради изискването на минаване през Strava). Определено ми се иска да направя едно бягане на по-високо, някъде в планините, над 3000м

Tи си един от „патроните“ (регулярните дарители) на 5kmrun! Какво те накара да станеш патрон и всеки месец, да изпращаш своя малка сума в подкрепа на 5kmrun? Включих се като дарител понеже добрите инициативи трябва да се подкрепят за да продължават да съществуват и да се развиват.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Огромни благодарности на всички включени в организирането и провеждането на 5kmrun. Нямам желание да променям нищо, организацията е на ниво и винаги се бяга с усмивка.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Най-много се радвам от това, че започвайки от нулата в рамките на четири години стигнах до избяган цял маратон. Е, няма как да не се похваля, че успях да избягам 5-те километра за 21:43

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Когато бях нов в бяганията на 5kmrun, реших да побягам още малко след финала, та един от редовните участници ме догони заради тагчето за отчитане 😉

Благодарим ти Камба за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)