5 камаран на седмицата: Кирил Манолов

0

Професия/ Работа? Оперативен ръководител съм на средно-голям екип в „Софийска вода“ АД.
Често ми се налага да съм доста динамичен в буквален и преносен смисъл 🙂

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Кирил, на 39 г. и съм от София.
В свободното си време практикувам различни спортове: Баскетбол, Волейбол, Тенис на маса, а напоследък започвам да се зарибявам и по идеята за Сноуборд 🙂
Чрез тях се разтоварвам от ежедневието и същевременно се зареждам с енергия.
Когато с приятелите решим, че не е време за физически активности, обикновено се отдаваме на бордови игри, в комплект с няколко студени бирички…много си отиват 🙂
Иначе, обичам приключенията и предизвикателствата. Често ги намирам докато пътувам, така че се опитвам да го правя при всяка удобна възможност. Обиколил съм доста места, на няколко континента, но има още много какво да се желае :)…

От кога бягаш? Първото ми бягане на 5 км беше през далечната 1992 г. Тогава бях на 11 г. и родителите ми ме записаха да участвам в „Открит лекоатлетически пробег“ в Банкя.  Получих почетна грамота на МОК, подписана лично от Хуан Антонио Самаранч. Още си я пазяJ!
Баща ми през тези години беше един от активните организатори на спортни състезания за инвалиди. Покрай неговия ентусиазъм ,спортът стана част и от моя живот…и така до днес..

Какво ти харесва в 5kmrun? 5kmrun е доказателство, че и най-прекрасните идеи могат да се реализират, щом се влага любов. Искрено Ви се възхищавам!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Помогна ми да гледам на спорта, не само като на състезание, а като на удоволствие, приключение и съпреживяване. Искрено се радвам за хората, които постигат своите малки и големи успехи всяка събота.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството, в истинския му смисъл е най-очарователното нещо на нашето време.
Сигурен съм, че хората, които полагат  усилия безвъзмездно всяка седмица, са една от основните причини да усещаме общността на 5kmrun като едно голямо семейство.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Харесва ми организацията, а и има чар в това, че всеки от организаторите има индивидуален стил и подход. Аз не бих променил нищо.

Личен успех или постижение с което се гордееш?  С годините разбрах, че най-голямото ми спортно постижение не е свързано със спортен резултат..а с факта, че някак си във времето съм успявал да запаля интереса на много хора към спорта въобще. Това определено ме кара да се чувствам щастлив.
Надявам се да успявам и занапред!  

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Моя приятелка на два пъти опита да завърши съботното бягане в Западен парк. При първия опит се изгубиJ…при втория се отказа.
Твърдо бях решен да и помогна :). Пътувахме заедно към парка и аз я убеждавах, че днес ще успеем и трябва да се регистрира в сайта на 5kmrun… най-малкото, за да си има постижението за спомен, но тя твърдо отказа. Каза, че няма смисъл да се регистрира преди да може да преодолее трасето.
Стартирахме заедно…почти се отказвахме на два пъти:)…на няколко пъти разменяхме лидерството с доброволеца „Последен“..но в крайна сметка достигнахме до четвъртия километър и тогава и двамата осъзнахме, че май ще успеем:)…
Та… наложи ми се да правя регистрация през телефона, буквално в движение:)… но успяхме!
Скоро се надявам да направи и своето първо самостоятелно бягане!

Последен въпрос за финал: Кое е любимото ти трасе на 5kmrun? Бих казал, че всичките ми харесват, но си мечтая, да дочакам момента, в който Общината ще реновира и невидимата половина на трасето в Южния парк:)…

Благодарим ти Кире за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР