5 камаран на седмицата: Кирил Попов

0

Професия/ Работа? Ръководя екип в българска софтуерна компания – разработваме собствен продукт, който се използва в редица финансови институции по целия свят.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 37 години съм, роден и израснал в Благоевград. От малък се увличам по компютри и спорт – едното превърнах в професия, а другото остава най-голямото ми хоби до момента.

Щастливо женен с две прекрасни деца.

От кога бягаш? Първия ми досег с по-сериозно бягане беше като дете – тренирах футбол, а там често ни караха да правим дълги кросове (най-често до съседни на Благоевград села). Беше нещо, което всички в отбора ненавиждахме и всячески се опитвахме да се отървем.

След като спрях да тренирам последва дълга пауза, докато през 2013 по все още непонятна за мен причина, реших да избягам Софийски полу-маратон (който тогава беше 18км 😊 ) без почти никаква подготовка. Очаквано се контузих, но пък се запалих по бягането.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? По време на бягане в парка в началото на 2014 видях един човек да обикаля с колело и да рисува с тебешир странни знаци по земята (би трябвало да е бил Жоро, маркиращ трасето за 5км рън) – така разбрах за 5км рън и се включих веднага – мисля че беше някъде около 50-то бягане и вече имаше солидно количество хора.

Атмосферата беше невероятна и ако последните години има много състезания и лесен достъп за нас любителите, през 2014 нещата не стояха точно така и всяко едно такова събитие носеше голям заряд за всички.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Да избягаш 5км с максимална за теб скорост е нещо, което не бях опитвал преди – 5kmrun промени бягането ми в тази насока.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? По принцип винаги, когато пътувам някъде си нося маратонки и екип и обичам да разучавам мястото бягайки. Един път, когато наруших това правило и не си взех нищо за бягане, беше при пътуване до Исландия – а там e пълно със страхотни места за бягане. Така че бих се върнал там с маратонки и екип за едно 5+ km selfie 😊

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Справяте се страхотно и с невероятно постоянство, за което наистина ви се възхищавам. Всеки, който е организирал нещо, знае колко енергия се изисква, а да го правиш всяка седмица ….

Лично на мен ми се иска по-често да има пейсъри за основните цели, които хората си поставят– 20 мин, 25 мин, 30 мин;

Личен успех или постижение с което се гордееш? Всяко подобрено лично постижение в бягането.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? За мен бяганията в събота обикновено са мъчителни опити за подобряване на PB, така че не ми се случват особено забавни неща 😊

Благодарим ти Кире за това интервю, успех 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)