5 камаран на седмицата: Кирил Русев

0

Професия/ Работа? Предприемач и програмист.

Представи се, кажи нещо за себе си? През последните 10 години се занимавам с иновации в сферата на образованието чрез компанията, която основахме с брат ми – „Нимеро”. В момента работим по нов продукт за онлайн оценка на знанията, наречен Classbuddy.net. Целта му е да реши проблемите с  липсата на интерес към науката сред децата. За последния месец учениците са решили на над 1 милион задачи в подготовката си за матурите в 4  и 7 клас.

От кога бягаш? Запалих се по бягането преди десетина години, когато заедно с няколко приятели започнахме да тичаме след работа. Това бързо се превърна в традиция и повод за срещи и разговори, а за мен – и в хоби.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Живея близо до Южен парк и това стана моето любимо място да тичам. По време на тренировките видяхме маркировката по асфалта и от тичане на тичане започнахме да я следваме, без да знаем защо е там. Когато разбрах, че има организирано тичане, нямах търпение да се включа.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun винаги е бил силен мотиватор и е давал структура в съботното ми тичане. Харесва ми всичко в организацията и възможността да следиш прогреса си.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Бреговете на Бора Бора. Обичам да пътувам и често взимам маратонките с мен – това е страхотен начин да опознаеш нов град и да останеш с мислите си. Щастлив съм, че вече съм тичал на 5 континента.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Перфектно е! Бих благодарил на организатора 😉

Личен успех или постижение с което се гордееш? Преди няколко години си наложих предизвикателство да тичам 100 дни, всеки ден поне 10 минути, без значение от времето, тренировки, състезания – с две думи, без оправдания. Серията ми продължи 267 поредни дни, през които тичах на няколко континента и в много трудни моменти. За съжаление, получих контузия, която ме остави на легло за повече от две седмици и трябваше да прекратя предизвикателството. Горд съм, че успях да изпълня целта от 100 дни, дори след участието ми във Витоша 100 (тогава беше куцукане, не тичане )

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Зимна събота. Навън е поне -10 градуса и всичко е заледено. В мен се прокрадват мисли за топло легло, докато правя загрявката си по пътя към старта. Започваме обиколката и всички стъпваме внимателно по силно заледените пътеки в парка. Бегачите си гледат в краката и обмислят най-доброто трасе. След десетина минути придобивам сигурност и поглеждам пред мен – бегач с куче. Кучето тичаше супер уверено по леда, но лапите му се пързаляха на всички посоки и то едвам догонваше водача си. Така се засмях, че щях да се пребия 😊

Благодарим ти Кире за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)