5 камаран на седмицата: Константин Кашлов

0

Професия/работа? Работя в завод за производство на стоманени профили като специалист ремонти- занимавам се с организация на работата по поддръжка на машините за валцоване на стоманените профили.

Представи се? Казвам се Константин Кашлов, на 51 години от Бургас. Живея в този прекрасен град от както съм се родил. Харесвам много спортове и опитвам всичко до което съм се докоснал: тенис на корт , тенис на маса, футбол, бадмингтон, бягане ,а от скоро и скално катерене. Важно е да има движение. Така се чувствам истински жив.

От кога бягаш? Започнах да бягам от 2017г. най вече за да подобря издръжливостта си на тенис. Но първите две години ми се случваше много рядко, защото все ми се появяваха разни болежки. През 2019г от работата ми съобщиха, че с един колега сме избрани да представляваме фирмата на полумаратон в Генуа тъй, като холдинга към който е нашето предприятие е спонсор. Опитах се да откажа, тъй като не бях тичал повече от 8 км но ми казаха, че другите и толкова не могат. Отидох  и избягах 21км макар че си беше чист мазохизъм- след това един месец куцах. След време разгледах класирането. Оказа се ,че 14 мъже над 70 г. са финиширали преди мен. Почувствах се като инвалид спрямо тях. Казах си- не е редно да се предавам толкова рано. От тогава бягам редовно.

Как реши да започнеш да бягаш на 5км run? Информацията за това организирано бягане се появи точно навреме предвид желанието ми да започна да се занимавам редовно с този спорт. Това е идеалната платформа човек да се запознае със други съмишленици, да обмени опит, да си организираме други бягания, да споделим преживявания.

Как 5 кмrun промени твоето бягане? Това е идеалното място човек да се научи да бяга бързо за целия си маршрут. Аз например като бягам сам все се замислям за разни неща и неусетно забавям темпото. А тук винаги се намира някой който да е на моето ниво или малко по-бърз, и като се „залепя“ за него и опитвам да устискам до финала. Няма време за размисли.

Къде би ти се искало да пробягаш едно 5км Selfie? Както в околностите на Бургас, така и в цяла България има страхотни места, които могат да бъдат видяни и избягани. Тепърва започвам и ще се радвам да е за дълго.

Ако си главния организатор какво би променил? За момента нищо. Мероприятието много ми допада и ми е приятно да съм негов редовен участник.

Личен успех или постижение с което се гордееш? След полумаратона в Генуа реших да не участвам в състезания без да съм подготвен. Тази година опитах и имам повод да съм доволен от себе си. На полумаратона в Стара Загора подобрих времето си от Генуа с 22мин.

Случи се и едно интересно пясъчно бягане в Поморие. Организаторите в последния момент решили да променят времето на старта от 10:30 на 10ч. В комбинация с това че GPS-а ми ме заблуди за мястото на старта, се наложи да бягам 2 км на спринт за да стигна навреме. Уви- закъснял съм с 2:30мин. Взимам си номера и продължавам по трасето. Класирах се на 19 място от 40 мъже- участници. На финала бях много изморен но и много щастлив. Такива приключения не се случват всеки ден.

Коя е най смешната или забавна случка на 5кмrun? Ще споделя една случка не забавна, но която ме накара много да се замисля.

Тичам аз на едно 5кмrun бягане запъхтян и запотен и срещам един колега със жена си. А те отдалече в един глас: Коце къде си тръгнал да се мориш в тая жега. Как да им обясня на тези хора защо бягам? Не мога. Но за тези които са осъзнали, че е нужно да променят ежедневието си ще кажа: Не е вярна приказката- „Като си над 40г ако някой ден се събудиш и нищо не те боли, значи си умрял.“ Хора , движете се , спортувайте. Здравето не е даденост. То трябва да се заслужи.

Благодарим ти Коце за това интерв, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)