5 камаран на седмицата: Красимира Герасимова

0

Професия/ Работа? По образование съм машинен инженер. Завършила съм ТУ-Варна. Работя като главен експерт към Факултета по електроника на ТУ- София.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 52 години съм. Омъжена съм за  5кмърънец. Имам две момчета и куче. Работата ми е свързана изцяло с млади хора. Дълги години ежедневието ми беше работа, стоене пред компютъра и домакинство. Открих спорта едва преди шест години, когато започнах да играя тенис на корт. Тениса се превърна в любимия ми спорт допреди година.

От кога бягаш? Първият  допир с бягането беше в ученическите ми години , когато тренирах лека атлетика. След огромна пауза, един ден мъжа ми подари маратонки за бягане на мен и синовете ни. Помислих си, че щом той може защо и аз да не мога. Така започнах да бягам. Месец след първата ми тренировка , бе и моето първо участие в 5кмрън. В рамката на една година направих 50 участия. Почти не съм пропускала съботно бягане.

Какво ти харесва в 5kmrun? Всичко! Няма нищо по хубаво от това да си заобиколен от хора, които споделят едни и същи интереси, забавлявайки се заедно.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5кмрън ме направи по дисциплинирана , по отговорна и упорита. При първото ми бягане 5 км преди година изминах за 37 минути. За мен това беше добър резултат. Стремях се всеки път да бъда по добра. И сега след година , вече ги тичам за 32 минути. Целта ми е да намаля минутите , с упорство и тренировка и догодина , да се похваля с още по добри резултати. Колкото и бавно да бягам, съм по бърза от тези , които седят на дивана.

Какво мислиш за доброволчеството? Към доброволчеството се отнасям с цялото си сърце. Често, когато имам възможност оставам след бяганията за доброволец. Децата са страхотни и когато има кой да ги подкрепи, аплодира и амбицира се представят отлично.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Всичко е перфектно- организация и атмосфера. В годишен план бих организирала в ХЛ формат поне едно бягане с дистанция полу и цял маратон.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За мен успех и гордост е това, да съм там когато дават старта . За тази година , откак се занимавам с бягане , нямам почти пропуснат  ХЛ, имам пробягани няколко полумаратона и множество участия в планински бягания. Успех е, че до момента не съм се отказала и финиширам на всяко бягане на което съм била.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? За мен всяко едно мое участие е забавление.

За мен е чест да бъда една от 5кмрън. Благодаря ви. И знайте – никога не е твърде късно, да започнете да спортувате!

Благодарим ти Краси за това интервю, за нас също е чест!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)