5 камаран на седмицата: Красимира Точкова

0

Професия/ Работа? Счетоводител

Представи се, кажи нещо за себе си? Красимира Точкова от Свиленград,  на 38 години с две прекрасни деца. Обичам здравословния и природосъобразен начин на живот, обичам да спортувам- колоездене, аквабайк, йога, стречинг,  вече и бягане : )

От кога бягаш? Бягах в училище по физическо, бягах из махалата , когато крадяхме от съседските праскови : ), никаква сериозна кариера в бягането , докато не се включих в 5kmrun

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми, че няма задължителен характер, няма треньор, който да гледа нацупено ако не отида, безплатно е, правят се хубави снимки.  Атмосферата на съботните бягания е страхотна.

Как 5kmrun промени твоето бягане? С 5kmrun аз се научих да бягам, постепенно промених и техниката си, подобрих резултата си- през пролетта на 2016 започнах с 33,33 мин, а към момента най-доброто ми време е 26,06.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е дейност, която носи много удовлетворение. Винаги при възможност се включваме  цялото семейство и сме готови да помагаме при всички инициативи на 5kmrun.

Доброволчеството и спорта ни  сплотяват и ни правят по-добри- като личност, като група, като общество.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията е перфектна, няма нужда от промени.  Може би все пак да се сменя посоката на трасето по-често от веднъж годишно, ей така за разнообразие, без предварително обявяване.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Постижението, с което се гордея е, че започнах да тичам след два пневмоторакса през 2015 г. След всички лекарски и приятелски препоръки, че е препъръчително да не спортувам аз започнах да бягам с огромно желание, в много положителна и приятелска среда.

Чрез бягането с  5kmrun се научих на още повече постоянство, чувствам се здрава, щастлива и мотивирана да продължавам напред и само напред.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Най- смешните ми случки не са за разказване, само едно желание имам и препоръка – ако може да се осигури тоалетна в непосредствена близост до старт/финала. 🙂

В заключение, сърдечно Благодаря на организаторите, които провеждат това прекрасно събитие.

И ние благодарим Краси за това интервю, радваме се на цялото ви семейство… Иначе да, липсата на тоалетни си е световен проблем 🙂 , в подкрепа на това твърдение и с нашето желание да помогнем, миналата събота имахме тематично бягане в Бургас 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)