5 камаран на седмицата: Краси Балабанов

0

Професия/работа? Работя в сферата на търговията, като вече от 16 години съм част съм от екипа на “Технополис“.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Красимир Балабанов, на 47 години съм, живея в София, семеен, имам две прекрасни момчета – Михаил и Симеон. Това, което обичам да правя в свободното си време е да пътувам със семейството си – организираме си малки или по-големи екскурзии, близо или по-далеч. Другата ми страст е рок музиката – слушам всичко от ритъм енд блус, през хард рок, до хеви метъл и траш, като истински се разтоварвам на по бира на рок концерти с приятели. Бил съм стотици концерти на различни рок банди – от страхотни български групи до големите световни имена, като The Rolling Stones, например. Независимо дали е клубен концерт на столична банда с 30-ина човека или пълен стадион с 60 000 фена, за мен емоцията от любимата музика е винаги една и съща.

От кога бягаш? За мен спортът се изчерпваше в пешеходни разходки и каране на велосипед до март 2019 година. Тогава, в един слънчев ден, отивайки на концерт на Godsmack, се затичах да хвана тролея, но след едва 200 метра спрях, защото ме заболяха краката и не можех да си поема въздух 🙂 След няколко дни размисъл около случката, започнах да бягам с леко темпо по километър-два в квартала. Забелязах, че бягането ми харесва, зарежда ме с настроение и сили. Тук е момента да благодаря на съпругата ми Евгения, която към онзи момент вече беше открила за себе си активния и здравословен начин на живот, и успя да запали и мен за повече движение и бягане, както и балансирано хранене.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? 3 месеца след началото на плахите ми опити за бягане, съпругата ми ме нави да отидем заедно на 5kmrun в Борисовата градина. Тогава 5 километра ми се струваха като ултра маратон :), но се престраших. Още от първото бягане заобичах тази страхотна инициатива. В последствие към нас се включиха и децата ни с детските 2kmrun.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Съботните 5 километра в парка ме зареждат със спортен хъс и положителни емоции от общуването с другите бегачи, нещо, което ми липсваше при самотните бягания из улиците на квартала.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Към момента бягам 5kmrun Selfie основно около дома ми или в близкия парк,

Много, обаче, би ми се искало да „тагна“ едно бягане от някоя известна забележителност, като Китайската стена, например.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Лично на мен, бягането в Южен парк ми харесва такова, каквото е. Може би бих организирал още някое благотворително бягане за добра кауза, като тези, които ги има и сега – в подкрепа на мъжкото здраве Movember, “Алцхаймер България“, за борба с диабета и други.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с постоянното подобряване на времената ми на 5kmrun, като за момента най-доброто бягане ми е 24:28 минути, както и участието в първия ми халфмаратон през 2020 година.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Много ме забавляват коментарите на разхождащите се граждани в парка, докато бягаме. Ето някои чути реплики по спомен:

Две възрастни дами си говорят: „Тези защо бягат, станало ли е нещо?! 🙂

Семейство разхождащо куче, се опитва да пресече трасето: „Ей, тази колона край няма…“ 🙂

Честа реплика на хора край трасето: „Тези, да тръгнат да бягат в този студ (пек, кал, жега, дъжд, сняг и т.н.) не са добре! 😀

А на тези, последните, бих искал да кажа „ Добре сме, даже много добре! Просто обичаме спорта, бягането и 5kmrun! Хайде, бягайте с нас!“

Благодарим ти Краси за това интервю, успех:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)