5 камаран на седмицата: Кремена Кънчева

0

Професия/ Работа? Лекар, невролог.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 39 г. съм, от гр. Русе. Преди около 10 г. се преместих в София, за да специализирам Нервни болести и останах да работя и да се развивам тук. Имам син на 6 г., който също спортува и се включва в детските бягания в събота сутрин.

От кога бягаш? Бягам от ученическите си години. В Русе живеех до стадиона и вечер тичах с приятелки там, като рекордът ми беше десет обиколки. Интересувах се повече от други спортове, тренирала съм волейбол.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Бях родила сина си преди два месеца и съвсем насочено търсех в интернет групи за бягане. Така попаднах на информация за 5kmrun. Регистрирах себе си и таткото и следващата събота сутрин бяхме семейно в Южен парк. Имах нужда от разнообразие и ново хоби. Получих много повече от това. Нищо не може да замени новите познанства и позитивната енергия, която ни зарежда всяка събота. Първото ми бягане беше трагично. Спирах 2-3 пъти и с възхищение наблюдавах как другите прелитат покрай мен. Това ме мотивира да тренирам по-често и по-усърдно.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Станах по-постоянна и започнах да увеличавам дистанцията. Скоро дойде ред и на първия ми маратон, след който бях много горда. Последваха още маратони и ултри. Освен това опитах и XL-ите, които много ми допаднаха. Това никога нямаше да се случи без 5kmrun.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? В пустинята.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Бих организирала забавни игри за децата, докато тичат мама и тати, за да могат повече семейства с малчугани да се включат.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Най-голямото ми спортно постижение е скоростното преминаване на Ком-Емине за 10 дена през 2021 г., както и на Камино тази година. И двете изикваха стабилна подготовка, както физическа, така и психическа. Намислила съм още много и интересни предизвикателства, дано имам възможност да ги осъществя.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На един XL Жоро Атанасов ни инструктираше как трябва да гледаме маркировката, а не човека пред себе си, за да не се изгубим. Аз се засмях уверена, че това на мен никога няма да се случи. Сложих слушалките и стартирах, гонейки баткото пред себе си. Естествено пропуснахме един завой, естествено и той е бил със слушалки и така не сме чули как викат след нас да се върнем. Резултатът беше 3 км повече в тръни и кал. Оттогава не тичам с музика на трейлови състезания.

Благодарим ти Креми за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)