5 камаран на седмицата: Лазар Малезанов – Лаци

0

Професия/ Работа? Програмист.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Лазар, но ми викат Лаци. Обичам да спортувам и съм щастлив, че съм имал възможността да пробвам най-различни видове спорт от малък. Най-големите ми постижения са във ветроходството, но естествено, от всеки един спорт съм бил удовлетворен и съм се радвал на резултатите от усилията ми. Много се радвам на животните, особено на кучетата. Едно от хобитата ми е да готвя и да предизвиквам себе си, като правя някоя по-сложна рецепта.

От кога бягаш? През по-голямата част от живота ми винаги съм разглеждал тичането като част от някой друг спорт. В училище съм тренирал баскетбол, докато бях в университета известно време играех лакрос, но освен за норматив в училище, не съм бягал. Започнах да откривам бягането чак в края на 2017-та, като в последните 2 години се старая да съм консистентен и да не пропускам да тичам поне веднъж в седмицата. Открих, че този спорт винаги има какво ново да те научи и да те накара да опознаеш по-добре тялото си (естествено, като не го слушам, обикновено се контузвам).

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Поради скъсана кръстна връзка бях спрял почти окончателно всякакъв вид спорт и това не ми се отразяваше добре. Човекът, който ме върна към спорта и без който едва ли щях да почна да бягам, е моята приятелка Ивет. Не бях тичал близо 6 години и с нейна помощ постепенно успях да достигна така невъзможните 5 км. Един ден тя успя да ме събуди достатъчно рано (колкото и да обичам да си спя до късно) и отидохме на 5kmrun. Това, което ме грабна, беше положителната атмосфера, феърплея и преживяването – едвам оцелях 5-те километра за 32 минути, но определено бях удовлетворен! Това не се е променило и до момента, с единствената разлика, че съм станал по-бърз.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Естествено, започнах без никакъв план и с единствената цел да успея да избягам 5 км. Също така издъхвах всеки път и всяко бягане беше борба за живот и за въздух. Но някак си 5kmrun, поне за мен, те кара да си по-добър от предния път и създава плам да се стремиш да бъдеш най-бързата си версия. Това правя и в момента, за сега съм започнал да градя основа с бавни бягания, следейки пулса ми да е в определени граници. Скоро обмислям да започна да правя и бързи бягания, като резултата от тях ще видя към юни. Определено нямам търпение да разбера дали бих могъл да избягам трасето на Южния парк за под 23 минути.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Определено старият град на Несебър! Щом разбрах за възможността да се правят селфи бягания, реших, че това е едно от местата, на които ще бягам.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? За мен всичко е перфектно така, както е. Огромни благодарности на организаторите и доброволците, които правят 5kmrun възможен! Пожелавам на всички да продължават да идват с доброто си настроение.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Горд съм с първия си път, когато тренирах по метода на Мафетон. Тогава успях за 3 месеца да се придържам към нисковъглехидратната диета. Беше много трудно, имаше много банички, дюнери, пици, бургери, да не говорим чийзкейкове, които можех да изям. Накрая всичко това даде резултат и от 25 минути, рекордът ми стана 23:40! Но желая да вярвам, че най-голямата ми гордост тепърва предстои. Целта, която съм си поставил за тази година, е да не пропусна нито едно 5kmrun бягане. Само като си представя 52 поредни бягания, ми звучи невъзможно, имайки предвид, че чак сега направих 52 в рамките на 3 години. Това е предизвикателство, с което много бих се гордял.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Едно лято ремонтираха алеите на Южния парк, затова 5kmrun се провеждаше в Борисовата градина. Тогава се раздавах много и едвам дишах, като на финала ме снимаха как изнемогвам. Ивет, като видя снимката, почна да се гаври с мен, като създаде това произведение на изкуството:

Благодарим ти Лаци за това интервю, успех:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)