5 камаран на седмицата: Левон Топакбашиан

0

Професия/ Работа? Програмист.

Представи се, кажи нещо за себе си? Аз съм Левон и съм роден в София преди 25 години. Корените ми са арменски, както и името ми, което означава лъв. Обичам да спортувам, главно бягане, колоездене и плуване. Също така обичам футбола като игра, страст и емоция.

От кога бягаш? Бягам от много отдавна, още от училище (но не от час).

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Достигнах до момент, в който самостоятелното бягане не беше достатъчно предизвикателство за мен и когато разбрах, че се провеждат организирани бягания в парка, реших да се включа. До ден днешен всяка събота съм мотивиран за поредното предизвикателство.

Първото ми бягане, а и следващите няколко, са останали в архивите като Анонимен. Сега ми се иска да си бях направил регистрацията много по-рано.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Промени виждането ми за по-дългите дистанции – вече разпределям силите си равномерно, през цялото трасе. Създаде ми страхотна съботна традиция, която ме зарежда с енергия през почивните дни.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? По пътеката от Копитото до хижа Камен дел на Витоша.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих опитал да поставя стойки за заключване на колелета, за да не се връзват по 2-3 на дърво около старта.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Успях да изпълня най-голямата си цел за миналата година, а именно да започна да живея самостоятелно.

Също така да завърша образованието си, с отиличие, както и продължавам да развивам кариерата си. А като спортно постижение мога да се похваля с това, че изминах 100км с колело за един ден.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Случи се съвсем скоро, в продължение на около километър, човекът, който беше зад мен, разказваше някаква история, мислейки си, че съм неговия приятел, с кого беше дошъл да тича. В началото не знаех дали говори на мен, но в един момент аз бях единственият наоколо, а той продължаваше с разказа. Когато ме изпревари и видя, че не съм неговият приятел, се хвана за главата.

Благодарим ти Левон за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)