5 камаран на седмицата: Лъчезар Лазаров

0

Професия/ Работа? Работил съм като военен психолог. Бил съм преподавател по психология във ВА,,Г С Раковски. Сега съм пенсионер.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Лъчезар, или просто Лъчо! Роден съм в град Казанлък преди 62 години, живял съм доста време в град Карлово, а сега съм софиянец. Завършил съм военния университет във Велико Търново и Софийски университет Климент Охридски, специалност психология.

От кога бягаш? Започнах да бягам в армията, като част от физическата ми подготовка! Първото ми по дълго бягане беше в една благотворителна инициатива на ултрамаратонеца Краси Георгиев, 55 часа бягане в Пловдив. Успях, с почивки разбира се да пробягам 150 км. Това се случи през септември 2018 г. Първия си маратон пробягах през октомври 2019 в София.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Към 5кмрън се присъединих малко предпазливо. Срещах бягащите в събота, но обикновено бягах в обратната посока. После смених посоката, но бягах като анонимен до 19.10.2019, когато бягах за първи път официално. От тогава пропускам бягане само в краен случай 🙂

Как 5kmrun промени твоето бягане? Нямам добър стил на бягане . Опитвам се да съм бърз и да не изоставам много, но не винаги ми се получава. Участвам в отбора на Бегачите. Бягането с 5 км рънците ми действа по скоро мотивиращо в старанието да подобрявам резултатите си.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Преди дни се състоя полумаратона на Истанбул 2021,около Златния рог и Босфора .Там бих искал да пробягам едно 5 км Селфи.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Защо да променяме бягане, което се харесва и има утвърдена осем годишна традиция ? Нямам предложение за промени.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Най-доброто ми представяне до сега е четвъртото място на Маратон София 2020 при момчетата над 60 години  с време 3 часа и 56 минути ! На 5км постигнах 22 минути и 20 секунди ! Мечтая за по добри резултати само да съм здрав !

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Смешките са с малки дечица и кученца по трасето в парка ! Сещам се как едно детенце попита ,,мамо, този дядо защо бяга толкова бързо…“. Отговора не го чух! Друга смешка е с едно кокер шпаниолче, което пробяга около километър с мен, като само ме хапеше по маратонките. Спрях, хванах дребосъка и го върнах на притеснените му стопани. Загубих 5-6 минути време, но бях доволен от постъпката си 🙂

Благодарим ти Лъче за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)