5 камаран на седмицата: Любомир Ангелов

0

Професия/ Работа? С приятел от ученическите години имаме фирма за производство на магнити и сувенири свързани със забележителностите на България.

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Любомир Ангелов, на 47 години от София. Обичам пътешествията, планините, фотографията, музиката, концертите, хората, бирата и хубавата бира. Работата ми е свързана с постоянни пътувания и така вече 15-16 години обикалям България, за да я обикна още повече. Щастлив съм, когато споделям тези пътувания с жена си и дъщеря си. Голямото ми хоби е колекционирането на етикети от български бири, а също грамофонни плочи и дискове.

От кога бягаш? Бягам от 6-7 години, но преди срещата ми с 5kmrun бях много непостоянен и всичко приключваше до първия по-силен дъжд. Като ученик тренирах тенис на маса и след едно голямо прекъсване пак си върнах страстта по тениса, но през 2017 след две контузии в ръката спрях с тениса и открих, че бягането е моя спорт.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Знам за 5kmrun от Георги Георгиев – Елби. Един ден през 2018 г. ми се обади и каза, че ще се разходи до Западен парк за бягането, да се видим да бягаме и да пийнем по бира и така започна тази страст. В момента си имаме отбор „Колекционерите“  – Елби, Еми, Митко, Камен и аз, все изявени биролюбители, само Камен е още малък за бира, но пък колекционира монети. Малко ме хваща яд, че не съм започнал по-рано с бягането, но така е трябвало да стане. Сега бягам 3-4 пъти в седмицата, а най-хубавото е, че открих нови места, на които иначе нямаше да отида никога. Просто слагам маратонките и 2-3 тениски в раницата и бягам независимо, къде съм останал да нощувам. Миналата година трябваше да снимам изгрева на Калиакра, станах в 4:30 отидох до Калиакра, снимах и се върнах във Варна за бягането от 9 часа. И после шофиране до Сливен. Правя всичко възможно, за да не пропусна и то най-вече от уважение към организаторите, защото те са винаги там.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Станах постоянен и дисциплиниран. Разбрах, че няма лошо време. Запознах се с хора, които ме мотивират да продължавам и да се забавлявам.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? За момента нямам Selfie в чужбина, затова при първа възможност там, където и да е това.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Всичко е перфектно! Благодаря на Георги и Светльо, за организацията в Западен парк, на доброволците и на фотографите за хубавите снимки.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Обичам си работата. Обичам семейството и приятелите. Миналата година завърших за 2 ч и 50 секунди на Софийския полумаратон и това ми беше най-дългото бягане до тогава, не паднах под 2 часа, но най-важното е постоянството и нещата ще се наредят. Гордея се, че преди 15 години успях да сваля с разделно хранене близо 30 кг. и въпреки някой трудности продължавам и до днес да се храня по този начин.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Една събота трябваше да се прибера от Сливен, хванах автобуса в 5.00 ч., за да успея в 9:00 да съм на старта на Западен парк, започна бягянето но се сетих, че трябва да оставя нещо в раницата, и въпреки ранното ставане, дългия път и забавянето на старта успях да направя най-доброто време до тогава.

Благодарим ти Любо за това интевю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)