5 камаран на седмицата: Магдалена Борисова

0

Професия/ Работа? В момента рaботя като учител по физическо възпитание и спорт.

Представи се, кажи нещо за себе си? От Горна Оряховица съм, но от 4г живея във Варна. Сега съм на 28г, но  още от 10-годишна възраст се занимавам с лека атлетика. Винаги спортът е бил в кръвта ми. Пробвала съм много спортове като плуване, катерене, футбол, волейбол, баскетол, тенис на маса и на корт, фитнес, йога,  колоездене и др, но от всички най-много ми хареса бягането.  Вицешампионка на 3000м стипълчейз, шампионка на републиканско първенство за студенти,  две поредни години бях в топ 10 за спортист на Горна Оряховица и др. Завърших педагогика на обучението по физическо възпитание и от 4 г. се занимавам с това. Преди 5г получих тежка травма на крака и тъкмо мислех да се откажа, но след като починах няколко месеца травмата отшумя и точно тогава  започнаха бяганията на 5кмrun и отново започнах на бягам редовно и да се състезавам.

От кога бягаш? Точно днес 11.03. 2019 г. стават 16г., откакто бягам.  Спомням си как на този ден отидох на стадиона и той ми се стори толкова голям, дори не си представях да направя и една обиколка. Тогава треньорът ми каза да побягам малко, а аз бях толкова развълнувана, че най-накрая ще спортувам нещо и направих 2км, без да съм тренирала никога преди това. Той се изненада и така започна всичко и до днес, когато вече имам и 53км на състезание, а започнах със състезание на 400м за деца в Дряново, когато бях на 11. Станах първа и ми подариха една футболна топка и маратонки 41 номер. Още си пазя първия медал,  който не свалих цял ден от врата си, топката спуках докато играхме с приятели, а маратонките ги подарих, защото и до днес нямаше да ми станат 😀

Какво ти харесва в 5kmrun? Това, което ми харесва в 5кмrun е, че срещам нови и позитивни хора. Винаги се връщам от бяганията заредена с много положителна емоци. В тези бягания има както лекоатлети и ориентировачи, така  и хора с много и различни професии и винаги може да научиш нови и интересни неща от тях. Също така ми харесва класирането по Сунто точки и събирането на 50 бягания за тениска. Наскоро вече мога да се похваля, че и аз ги събирах и вече имам така чаканата тениска  и следващата ми цел са 100 бягания.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Преди 5г точно това бягане промени много живота ми –  точно, когато реших да спра да бягам, се появи 5кмrun  и отново се завърнах към състезанията и тренировките. Не  мисля, че някога отново ще си помисля да спра със спорта. Тези бягания ми действат много мотивиращо и ме зареждат положително. Винаги, когато не съм на състезание и съм в  града, си знам  – събота, 9ч или 10ч в Морската градина. В началото бяганията на 5кмrun за мен бяха истинско състезание, дори си записвах резултатите в един  тефтер, в който си пиша състезанията от малка.

Какво мислиш за доброволчеството? Това е страхотно, въпреки че до сега не съм била доброволка на 5кмrun съм участвала в много други състезания, където съм била,  дори с събота ще бъда на едно събитие в Морската градина. На 5kmrun обаче предпочитам да бягам, но ако ги нямаше доброволците, бяганията нямаше да са възможни. Благодаря на всички доброволци и най-вече на Макс и Павката във Варна.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Бяганията са супер, трасето в Морската градина също, но може би за отборните бягания може да смени трасето 1 път в месеца или пък да се направи някаква щафета по 2.5 км.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Имам над 150 медала и грамоти, гордея се с всеки мой успех. Миналата събота имаше състезане във Варна и там станах първа, това е най-скорошното. Но най-много се гордея с това, че миналата година избягах 53км в Орехово и завърших дуатлон 20км бягане и 42км колоездене в Разград  – там бях 3-та, но бягах с контузия. Също така миналото лято за един ден качих Мусала и Вихрен и в следващите няколко дена Черни връх, Мальовица, Руен и Ботев.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Тази година във Варна валя два пъти сняг и единия път реших да отида с колелото. Едвам стигнах….но като почнах да бягам, мисля че не бягах, а се пързалях през цялото време докато не стигнах едно паднало дрърво от вятъра и се спрях в него 😀

Като за финал бих искала да благодаря, че точно днес, когато правя 16 г. откакто бягам, ми се предостави възможността да дам това интервю за 5kmrun <3

Маги и ние благодарим за това интервю, успех! 

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)