5 камаран на седмицата: Мартина Милковска

0

Професия/ Работа? Завършвам медицина, в момента имам държавни изпити. Възнамерявам да специализирам очни болести, вече година работя в една от водещите очни клиники в София.

Представи се, кажи нещо за себе си?Мартина, на 24 години, от Ямбол, вече 6 г. живея в София. Имам разнообразни интереси, които се опитвам да поместя в малкото си свободно време. Обожавам природата, планините, книгите, хубавата музика, математиката и дългите „безцелни“ разходки.

От кога бягаш?Започнах да бягам преди много време още като дете, когато семейството ми инвестира в бягаща пътечка, с цел отслабване. По-сериозно и редовно тичам от около година и нещо, когато започнах да ходя на фитнес и осъзнах, че от всички уреди добрата стара пътечка ми доставя най-голямо удоволствие. И така започнах да посещавам редовно залата, само за да тичам. Скоро след това се записах на софийския маратон в дистанция 10км и това промени живота ми. От тогава всеки месец следя бегаческите събития и участвам на абсолютно всичко, на което попадна. Така открих и 5kmrun и осъзнах, че бягането навън е много по-задоволително и приятно от бягането на пътечка.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми, че въпреки, че не познавам почти никого, се чувствам на точното място. Често приятелите и семейството ми ме определят като „луда“, когато поставям 5kmrun над всичко останало събота сутрин. Харесва ми, че всеки път виждам, че има и други такива „луди“ хора като мен, които изпитват същите чувства по същото време. Усещането е като на дет метъл концерт – сред напълно непознати, но в същото време и напълно познати хора, с които споделям странностите си без задръжки. По природа съм срамежлива, но съм винаги отворена към нови приятелства с хора, с които преживяваме тази невероятна емоция.

Напълно подкрепям инициативите на 5kmrun, свързани със здравето, които ни припомнят да бъдем отговорни към себе си и другите. Също така никога не пропускам неделните XL бягания, на които се събират най-големите ентусиасти.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Бих казала, че 5kmrun не промени, а изгради моето бягане. Развива както състезателния ми дух, така и самокритичността ми, постоянството и желанието да бъда все по-силна и по-бърза. За разлика от преди, вече имам ясно поставени цели и се стремя да ги следвам.

Какво мислиш за доброволчеството? Мисля, че трябва по-често да се включвам. Без доброволци нищо от това нямаше да е факт.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Смятам, че организацията е перфектна и се възхищавам на хората, които се занимават с това и го правят реалност. Ако все пак имах възможността да променя нещо, бих сложила маркировка по трасето и означения на всеки километър.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Бих казала, че се гордея с всички състезания, които съм завършила за изминалата година – 4 ултри, 1 маратон, няколко полу-маратона и много дистанции от над 15км. Включително и всяка събота, когато мина финалната линия на 5kmrun, чувствам огромно удовлетворение, че съм открила нещото, което ме прави истински щастлива.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не се сещам за определена смешна случка, но винаги се забавлявам непосредствено след старта на бягането, когато всеки се стреми да си пробие път през тълпата от устремени, бягащи хора и лаещи кучета, но проблемът идва на завоя, когато осъзнаем, че нещата не винаги се случват по план…

Пожелавам на всички участници в 5kmrun да бъдат все така упорити, по-търпеливи, да не се отказват и да следват мечтите си. На прекрасните организатори и доброволци – благодаря, не спирайте да ни вдъхновявате и да ни правите по-добри!

Благодарим ти Мартина за това интервю, успех 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)