5 камаран на седмицата: Мая Недялкова

0

Професия/ Работа? Програмист

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Мая като пчеличката :), родена съм и съм израснала в София. В свободното си време се занимавам с бягане и ориентиране, също така обичам да ходя по планините, да карам колело и да правя упражнения за баланс и гъвкавост, да чета и да рисувам. Обожавам да съм сред природата, кара ме да се чувствам свободна и щастлива.

От кога бягаш? Майка ми е ориентировачка и като малка все ме е мъкнала със себе си по състезания и ме е пускала да участвам, когато е било възможно, така че може да се каже, че винаги съм бягала.  Но започнах да тренирам ежедневно едва като навърших 16.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Един приятел (Димитър Димитров – Херо) ми каза за първото проведено 5kmrun в Южен парк и настояваше да отидем след 2-3 седмици. Аз бях скептична, очаквах че ще се загубя по трасето и няма да ми хареса, но все пак реших да участвам и бях приятно изненадана 🙂

Как 5kmrun промени твоето бягане? Със сигурност 5kmrun ми помогна да бъда по-уверена в себе си, да видя, че мога повече отколкото предполагам, и също така да се науча да се раздавам.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Има една пътечка в Рила между вр. Ибър и вр. Манчо, за която съм си мислила колко би било хубаво да се проведе 5kmrun на нея. Това, разбира се, е само в сферата на фантазиите, защото там би било изключително сложно да се организира такова мероприятие, но за 5kmrun Selfie смятам, че е подходящо.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Първосигнално щях да отговоря „Абсолютно нищо, перфектно е!“, но всъщност се сетих че има нещо мъничко, което може да се подобри и то е да се върнат означенията за километрите. Удобни са, ако нямаш часовник с GPS, а смятам, че много хора не знаят къде са точните места. Като се добавят те вече наистина ще стане перфектно 😉

Личен успех или постижение с което се гордееш? Разбира се, гордея се със спечелените медали от държавни и балкански първенства, както и с личните ми резултати на някои емблематични състезания като изкачването на Черни връх, изкачването на Мусала, Софийския маратон. Но също така имам много постигнати цели, които отстрани изглеждат дребни, но за мен са важни, защото знам, че са ми коствали много усилия. За повечето от тях знаят само най-близките ми хора. Пример за такава цел е преборването ми със страха ми да карам колело. Е, сега карам колело като костенурка, но все пак карам 🙂 Смятам, че е важно човек да забелязва и малките си успехи и да ги оценява.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не знам дали е най-забавната, но на мен ми беше забавна 🙂 Бяхме се събрали една голяма софийска група да участваме на нощното бягане в Пловдив. Не си бях взела челник, а се оказа, че по трасето не е много светло, и, тъй като ме хвана шубето, се залепих за един приятел и не го пуснах до края. И ето така си бих личното на 5км 😉

Благодарим ти Майче, за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)